Počet covidových pacientů v krajských nemocnicích: Od ledna poprvé mírný pokles

Počet covidových pacientů v krajských nemocnicích: Od ledna poprvé mírný pokles
V nemocnicích Plzeňského kraje se poprvé od poloviny ledna pozastavil růst pacientů, kteří se léčí z onemocnění covid-19. Ovšem s výjimkou pacientů s těžkým průběhem.

 Těch i v tomto týdnu přibylo. V nemocnicích akutní péče bylo dnes dopoledne hospitalizováno 258 covid+ pacientů, z nichž 53 je na lůžkách intenzivní péče. Nemocnice v Domažlicích tak mohla na standardní lůžka přijmout několik pacientů z Plzně, naopak jednoho ve velmi komplikovaném stavu s přidruženými chorobami transportoval záchranářský vrtulník na klinické pracoviště.

V okrese Domažlice i Tachov se zřejmě začala projevovat současná protiepidemiologická opatření. Klesl zde v posledních dnech počet nově nakažených lidí a díky tomu se v regionálních nemocnicích pozastavil a na dnešek i dokonce mírně klesl počet hospitalizovaných pacientů. Dnes tak bylo možné přijmout jednotky pacientů z Plzně, kde pandemie zřejmě teprve kulminuje. I když se růst počtu nemocných zbrzdil, není ještě důvod k optimismu. Zlom musí potvrdit následující víkend a začátek příštího týdne.

Nemocnice Plzeňského kraje opět mírně navýšily počet prováděných vyšetření veřejnosti na onemocnění covid. Za uplynulých sedm dnů provedly na stacionárních odběrových místech bezmála deset tisíc testů. Další svým pacientům a zaměstnancům přímo v nemocnicích.

Na očkovacích místech nemocnic bylo do pátku aplikováno už 17.352 dávek vakcín. Ve statistice není započítáno očkování ve Velkokapacitním očkovacím místě v Plzni, kde očkování skončilo pozdě odpoledne.  

Poznámka redakce: 
Užitečné odkazy na PDF ke stažení

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!