Plzeň podpořila konání elitní Ligy mistrů ve futsalu

Plzeň podpořila konání elitní Ligy mistrů ve futsalu
Částkou 200 tisíc korun podpořilo město Plzeň konání mezinárodní ELITE Round UEFA Futsal Champions league v Plzni na začátku prosince.

Pořadatelem byl SK INTEROBAL PLZEŇ. Futsal je v Plzni zařazen díky svým úspěchům a prací s mládeží mezi plzeňská tréninková centra mládeže. Podporu pro klub schválili zastupitelé města.

„Mezinárodní turnaj se uskutečnil od 1. do 3. prosince 2021 v Městské sportovní hale v Plzni na Slovanech a účastnily se ho kluby FC Barcelona, FK Dobovec, FP Halle-Gooik a domácí SK INTEROBAL Plzeň. Jednalo se o jeden ze čtyř turnajů fáze Elite Round UEFA Futsal Champions league, ve kterých hraje nejlepších 16 klubových týmů Evropy. SK INTEROBAL PLZEŇ při své premiérové účasti v lize mistrů dosáhl velkého úspěchu postupem z velmi těžké skupiny a probojoval se tak mezi evropskou elitu,“ vysvětlil první náměstek primátora Roman Zarzycký, do jehož gesce spadá oblast sportu.

„Plzeňský klub sehrál první prosincovou středu prestižní zápas s FP Halle-Gooik. Diváky odvděčil výhrou a výsledkem 6:3. Ve čtvrtek hrál o reálnou možnost postupu do Final Four s FK Dobovec. Bohužel velmi dobře rozehraný zápas nakonec prohrál 2:3. Vzhledem k ostatním výsledkům byl však i nadále ve hře o postup. V přímém souboji o postup s dominujícím klubem a hlavním favoritem skupiny FC Barcelona SK INTEROBAL PLZEŇ padl 1:3 a do závěrečného kola Ligy mistrů ve futsalu postupuje soupeř. Plzeňský klub obsadil celkově druhé místo. Zápasy se i přes významná pandemická opatření konaly se slušnou diváckou účastí převyšující pravidelně 600 diváků. Zároveň byly zápasy ať živě nebo v záznamu přenášeny do několika států světa,“ popsal boj plzeňského týmu Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!