Plzeň pošle desetitisíce nově vzniklému sportovnímu klubu judistů

Plzeň pošle desetitisíce nově vzniklému sportovnímu klubu judistů
Město Plzeň podpoří nově vzniklý klub Judo SG Plzeň částkou 70 tisíc korun. Klub, který byl založen na jaře letošního roku, ji využije na uhrazení provozních nákladů. Přidělení dotace schválili zastupitelé.

„Klub vznikl až v průběhu roku, a proto letos nemohl čerpat provozní dotace z vypsaných národních i lokálních dotačních titulů. Provozní dotace ve výši 70 tisíc korun klubu významně pomůže v prvním roce jeho působení,“ uvedl první náměstek primátora Roman Zarzycký, jenž má oblast sportu ve své gesci.

V Plzni dlouhodobě existuje judistický klub JUDOCLUB PLZEŇ. Letos se z něho oddělila značná část sportovců a vytvořila nový klub Judo SG Plzeň. Nyní je v něm zaregistrováno podle oficiálního Rejstříku sportu NSA (Národní sportovní agentura) 82 sportovců a 7 trenérů včetně reprezentantů České republiky a všech členů zařazených v SCM (Sportovní centrum mládeže). Členkou klubu je například Markéta Paulusová, která reprezentovala Českou republiku na mistrovství světa a na mistrovství Evropy vybojovala páté místo. Členové klubu mají na kontě řadu úspěchů; mimo jiné družstvo klubu letos vyhrálo Mistrovství České republiky v soutěži ženských týmů.

Subjekt podal řádně žádost o finanční podporu, tato žádost byla předložena k posouzení Komisi pro sport a mládež Rady města Plzně. Komise doporučila udělení dotace v navrhované částce.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!