Opět po roce se bude Karlovarský kraj prezentovat na výstavě Země živitelka

Opět po roce se bude Karlovarský kraj prezentovat na výstavě Země živitelka
Karlovarský kraj, zemědělci a výrobci regionálních produktů se budou prezentovat na 49. ročníku zemědělské výstavy Země živitelka, která se již tradičně uskuteční na Výstavišti v Českých Budějovicích ve dnech 24. – 29. 8. 2023.

„Země živitelka je jedinou výstavou tohoto druhu, která zahrnuje kompletní zemědělsko-potravinářský sektor. Já jsem velmi rád, že společně s Karlovarským krajem se na místě budou prezentovat i regionální výrobci, jejichž produkty získaly ocenění v soutěži Dobrota Karlovarského kraje. Věřím, že stánek našeho regionu bude opět od samého začátku patřit mezi ty nejvíce oblíbené, a to díky nabídce skvělých produktů, jak tomu bylo i v předchozích letech,“ uvedl náměstek hejtmana Karel Jakobec. 

Na výstavě se představí tito regionální výrobci: Josef Pelant – Doupovské uzeniny, Lahůdkářství Romana Krčmy, Statek Bor Zeos, Marie Květoňová a rodinná biofarma Belina 

s výrobou sýrů, Karlovarská pekárna, Jitka Šimůnková s ovocnými a bylinkovými čaji, medy od Michala Spurného, Kynšperský pivovar, Pivo Kronl z Mariánských Lázní, Lihovar 

U Bílého koně z Lokte, Jan Becher – Karlovarská Becherovka a IT Brains, s. r. o. – Microgreens, farma s mikro zeleninou a bylinkami. 

Stánek Karlovarského kraje naleznou návštěvníci v pavilonu T1, který patří českým výrobcům nabízejícím kvalitní potraviny. V nabídce stánku kraje budou ochutnávky prezentovaných výrobků, chybět nebudou ani teplé lázeňské oplatky a ukázka hydroponického pěstování rostlin, kterou zajistí Ekocentrum Kozodoj. Návštěvníkům budou samozřejmě k dispozici nejrůznější propagační materiály Karlovarského kraje se zaměřením na cestovní ruch. 

Ve stejném pavilonu budou umístěny i stánky odborných organizací, zemědělských institucí  a firem. Minulého ročníku se zúčastnilo 600 vystavovatelů a 114,5 tisíce návštěvníků.

Foto: zemezivitelka.cz

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!