Odběrové místo pro provádění covidových testů se v Rokycanech stěhuje

Odběrové místo pro provádění covidových testů se v Rokycanech stěhuje
Odběrové místo Rokycanské nemocnice, kde se provádějí stěry pro PCR i antigenní testy na onemocnění covid, se přestěhuje ve čtvrtek 6. října na nově zprovozněné parkoviště v přední části nemocničního areálu.

Na novém místě začne fungovat v pátek 7. října. Na parkoviště se projede hlavní branou a za ní se hned odbočí doleva. Odběrové stany budou v zadní méně využívané části parkoviště. Trasa k odběrovému místu bude značena.

Testování probíhá v Rokycanské nemocnici vždy v pondělí, středu a pátek v dopoledních hodinách. K odběru je nutné se rezervovat přes internetový rezervační systém, ve kterém si zájemce vybere volný termín, kdy se k odběru dostaví. Aktuálně se mohou bezplatně (na vrub zdravotního pojištění) testovat pacienti s podezřením na nákazu, které k vyšetření indikuje lékař. Bez lékařské indikace se může zájemce nechat vyšetřit pouze jako samoplátce za cenu 814 Kč. zájemce.

"V posledních třech týdnech počet vyšetření postupně stoupá, zatímco v létě a na počátku září jsme denně testovali zhruba 20 lidí, tak v posledních dnech je to od 40 do 60 lidí. Jedná se vesměs jen o indikované osoby. Samoplátci přicházejí výjimečně. Míra pozitivních výsledků se tak blíží zhruba 80 procentům testovaných osob," říká vedoucí sestra odběrového místa Rokycanské nemocnice Martina Titlová.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!