Očkování bez registrace pokračuje, centra i mobilní týmy jsou připraveny

Očkování bez registrace pokračuje, centra i mobilní týmy jsou připraveny
Očkování bez registrace, které odstartovalo v Plzeňském kraji v druhé polovině července, pokračuje. Zájem obyvatel průběžně roste, očkovací centra budou i nadále přidávat termíny k očkování.

V očkování pokračují v regionu také mobilní týmy.

Od 19. 7. 2021 je v Plzeňském kraji uvolněno očkování bez registrace. První očkování proběhla na severním Plzeňsku, kde očkování prováděly mobilní týmy EUC kliniky. V pátek 23. 7. byla pak poprvé otevřena očkovací centra všem, kteří chtěli jít cestou bez předchozí registrace. Očkování pokračuje i v srpnu, každý pátek na osmi místech v kraji a v sobotu ve Velkokapacitním očkovacím centru v Plzni. Dosud bylo bez registrace očkováno alespoň první dávkou 4 317 osob v očkovacích centrech, z toho za pátek 13. 8. a sobotu 14. 8. šlo o 767 lidí.

Od minulého týdne ve spolupráci se starosty obcí s nízkou proočkovaností postavil Plzeňský kraj dalších 7 mobilních týmů, které budou očkovat v daném okrese dle projeveného zájmu ze strany jednotlivých obcí. Mobilní tým Domažlické nemocnice bude v tomto týdnu očkovat v Kladrubech, Chodové Plané, Stráži (18. 8.) a v Hostouni, Rozvadově a Hošťce (19. 8.). Jeden tým vyjíždí také k velkým zaměstnavatelům, aby umožnil očkování zaměstnancům přímo na pracovišti. Mobilní týmy dosud proočkovaly více než 1 000 osob bez předchozí registrace.

„Zájem o očkování bez registrace stále roste, z toho mám velkou radost. Povinná registrace měla svoje opodstatnění v době, kdy nebyl dostatek vakcín a museli jsme přednostně ochránit ty nejzranitelnější a nejohroženější. Teď, když máme vakcín dostatek, je pro mnohé jednodušší a přístupnější jít na očkování bez nutnosti předchozí registrace. Proto v podpoře této možnosti budeme nadále pokračovat,“ říká hejtmanka Ilona Mauritzová a dodává: „Snažili jsme se od počátku vyjít vstříc každému tak, aby pro něj byla možnost očkování co možná nejpřístupnější, nejpohodlnější a nejjednodušší. Statistiky ukazují, že se nám to daří a to mě velmi těší.“

Proočkovanost v Plzeňském kraji

Alespoň první dávku očkování má v kraji 314 977 lidí, ukončené očkování druhou dávkou pak 287 480 osob. Bez registrace bylo první dávkou očkováno od druhé poloviny července celkem více než 5 300 osob.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!