Očkovací centrum Polikliniky Agel v Plzni obnovuje svůj provoz

Očkovací centrum Polikliniky Agel v Plzni obnovuje svůj provoz
Očkovací centrum v rámci Polikliniky AGEL v Plzni obnovuje svůj provoz. Důvodem je zvýšený zájem veřejnosti o očkování posilujících dávek vakcíny proti onemocnění covid-19.

Aktuálně je Očkovací centrum v provozu jeden den v týdnu a to každý pátek. Zdravotníci zde očkují vakcínou Comirnaty (Pfizer/BioNTech) a to pouze třetí a čtvrtou posilující dávkou. V případě trvajícího zvýšeného zájmu o očkování je v plánu i rozšíření kapacity centra.

„Evidujeme stále zvětšující se zájem o očkování posilujících dávek vakcín. Obraceli se na nás lidé, jestli v našem Očkovacím centru očkujeme nebo budeme očkovat, že s blížícím se podzimem by rádi absolvovali očkování posilujících dávek očkování proti onemocnění covid-19. Zájmu veřejnosti jsme vyšli vstříc a od konce sprna jsme znovu zahájili provoz našeho Očkovacího centra a navážeme na jeho úspěšné fungování v loňském roce a první polovině tohoto roku,“ informuje koordinátor Očkovacího centra Mgr. Bronislav Uriča.

Prozatím je Očkovací centrum otevřeno každý pátek odpoledne. „Počítáme s provozní dobou od 12:30 do 14:30 hodin. Očkování je prováděno vakcínou Comirnaty od společnosti (Pfizer/BioNTech). Registrovat se mohou všichni zájemci o očkování posilující třetí a čtvrtou dávkou vakcíny. V případě pokračujícího zvýšeného zájmu o očkování máme v plánu toto množství navyšovat a přidávat nové termíny,“ říká Mgr. Uriča.

Vakcinační centrum v areálu Polikliniky AGEL Plzeň se nachází v krajní části hlavní budovy polikliniky na ulici Švihovská 2444/14. Očkovací centrum je situováno ve 2. patře budovy a má k dispozici výtah. Pro vstup do očkovacího centra je vyhrazen speciální vstup v zadní části polikliniky pro větší komfort klientů, kteří nebudou muset procházet přes hlavní vstup a recepci. V místě očkovacího centra klienti nejprve projdou administrativní částí v registrační místnosti a posléze budou vyzváni ke vstupu do očkovací místnosti, kde bude provedeno samotné očkování.

K očkování je možné se registrovat přes centrální registrační systém na webových stránkách Ministerstva zdravotnictví ČR – registrace.mzcr.cz nebo využít infolinku 1221 (v provozu od 8 do 19 hodiny), kde jim s registrací také pomohou. Bližší informace je možné získat na recepci polikliniky osobně nebo telefonicky na telefonních číslech 371 155 200 a 371 155 201.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!