Nový parkovací dům v Ostravě pro 600 míst

Nový parkovací dům v Ostravě pro 600 míst
Ostrava se chystá zavést nový parkovací systém, který zahrnuje bezpečnostní kamery a výstavbu nového parkovacího domu s kapacitou 600 aut. Systém slibuje rychlejší odbavení a možnost rezervace parkovacího místa.

V centru Ostravy se v blízké době očekává zásadní proměna v oblasti parkování. Město se rozhodlo investovat do moderního parkovacího systému, který má zlepšit situaci s nedostatkem parkovacích míst a zároveň zajistit vyšší bezpečnost. Projekt zahrnuje výstavbu nového parkovacího domu s kapacitou až 600 aut a dále i instalaci vyspělých parkovacích technologií a bezpečnostních kamer v okolních objektech.

Prvním krokem na cestě k efektivnějšímu a bezpečnějšímu parkování bude montáž nového systému pod budovou Ostravské univerzity na Černé louce. Na ni naváže instalace systému i v parkovacím domě U Domu kultury Poklad v Ostravě-Porubě. Plány počítají i s dalším parkovacím domem u DK Poklad, který má být zprovozněn už od července.

Mluvčí města Pokorná upřesnila, že na řadě bude také parkovací dům u krajského úřadu, jehož výstavba by měla začít letos a který bude vybaven stejným typem parkovacího zařízení. Venkovní parkoviště s novým parkovacím systémem budou k dispozici v Poděbradově ulici a na Smetanově náměstí.

Zavedení nového parkovacího systému přinese řadu výhod pro řidiče i návštěvníky centra města. Hlavními benefity nového systému jsou podle mluvčí rychlost odbavení a možnost rezervace parkovacího místa. Současně bude zlepšena bezpečnost parkujících vozidel díky instalaci dohledových kamer, které nejen zajistí dohled nad prvky parkovacího systému, ale současně budou sloužit jako bezpečnostní kamery monitorující veřejný prostor.

Díky zavedení moderních technologií se Ostrava stává příkladem pro další města, která řeší problém nedostatku parkovacích míst a potřebu zajištění vyšší bezpečnosti. Nový parkovací systém tak výrazně přispěje k tomu, aby se centrum města stalo atraktivnějším místem pro obyvatele i návštěvníky.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!