Nemocnice Plzeňského kraje uspěly v hodnotícím projektu

Nemocnice Plzeňského kraje uspěly v hodnotícím projektu
Nemocnice Plzeňského kraje dosáhly velkého úspěchu i v 16. ročníku celostátního hodnotícího projektu „Nemocnice ČR 2021“.

Domažlická nemocnice zvítězila mezi nefakultními nemocnicemi v kategorii „Bezpečnost a spokojenost hospitalizovaných pacientů“ a dosáhla na druhou příčku v kategorii „Bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů“. Dále obdržela cenu „Nemocnice pro život“, která hodnotí sympatie návštěvníků nemocnice k personálu. V této kategorii skončila hned na druhém místě Klatovská nemocnice. Skupina Nemocnice Plzeňského kraje získala už druhým rokem po sobě cenu za prvenství v oblasti online komunikace. FN Plzeň slaví úspěch, stejně jako v loňském roce, v kategorii „Finanční zdraví nemocnic.“

Organizátor hodnotícího projektu organizace HealthCare Institute vyhlašovala nejlepší nemocnice v úterý večer v rámci prestižní odborné konference Efektivní nemocnice, která se konala v Praze. Do projektu Nemocnice ČR je každoročně zapojeno zhruba 150 nemocnic akutní péče z celé republiky. Vyhlašovatel je dělí do kategorie fakultní nemocnice a ostatní, kam patří nestátní, zpravidla střední a malé nemocnice.

Hlavními hodnocenými oblastmi jsou:
    • Bezpečnost a spokojenost hospitalizovaných pacientů
    • Bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů
    • Nemocnice pro život (společné hodnocení pacientských kategorií)
    • Bezpečnost a spokojenost zaměstnanců
    • Finanční zdraví nemocnic
    • Online komunikace

„Získaná ocenění Nemocnic Plzeňského kraje i FN Plzeň jsou poděkování všem lidem v nemocnicích nejen u nás v kraji. Nelehké období posledních měsíců kladlo a stále klade na všechen zdravotnický i nezdravotnický personál obrovské nároky a já bych všem za jejich práci ráda poděkovala,“ uvedla hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová.

Domažlická nemocnice uspěla v anketách i loni a Petr Hubáček tak mohl jen zopakovat známou pravdu, že úspěch v projektu je týmová práce všech zdravotníků i nezdravotnického personálu. „Myslím ale, že letos nás do popředí posunula i pandemie koronaviru. V jarní vlně, kdy probíhá největší část ankety, jsme byly nemocnicí, která se specializuje na péči o covidové pacienty. Bylo i období, kdy u nás bylo současně hospitalizováno až 150 infekčních pacientů. A myslím, že v této situaci nás pacienti a vůbec veřejnost začala vnímat ještě intenzivněji jako důležitého partnera regionu a jako dobrého a potřebného souseda, na kterého se mohou spolehnout. My budeme dělat samozřejmě vše pro to, aby to tak bylo i v dalších letech,“ uvedl Petr Hubáček.

Ocenění v kategorii online komunikace je oceněním systému internetových stránek nemocnic, jejich aktualizací, ale i práce se sociálními sítěmi.  „Online komunikace nemocnic je v poslední době během pandemie nemoci covid-19, která do velké míry znemožňuje osobní kontakt a která nutí nemocnice reagovat někdy ze dne na den na různá opatření, zásadní součástí informačního komfortu pacientů,“ ocenila komunikaci Nemocnic Plzeňského kraje hejtmanka Mauritzová.

Odborná porota ocenila jednoduchý, čistý, moderní a funkční design webových stránek Nemocnic Plzeňského kraje, kvalitně zpracovaný obsah a pravidelné aktualizace, možnost online objednávání k vyšetření, stejně jako přehlednost, intuitivní ovládání a přiměřenou aktivitu na sociálních sítích.

Kromě krajem vlastněných nemocnic si odnesli cenu i zástupci Fakultní nemocnice v Plzni za prvenství v kategorii právě velkých resp. fakultních nemocnic a konkrétně za oblast „Finanční zdraví“.   „První místo  z fakultních nemocnic v kategorii Finanční zdraví je výsledkem společné práce celé FN. Vážíme si tohoto ocenění o to více, že jsme letos obhajovali  prvenství z minulého roku  a máme jasný důkaz, že FN Plzeň je opravdu v dobré kondici“ říká ředitel FN Plzeň Václav Šimánek

Bezpečnost a spokojenost hospitalizovaných pacientů
    1. Domažlická nemocnice
    2. Oblastní nemocnice Náchod
    3. Nemocnice Rychnov nad Kněžnou
Bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů

    1. Oblastní nemocnice Náchod
    2. Domažlická nemocnice
    3. Nemocnice Rychnov nad Kněžnou
Nemocnice pro život (cena sympatie personálu)

    1. Domažlická nemocnice
    2. Klatovská nemocnice
    3. Nemocnice České Budějovice
Nejlepší online komunikace

    1. Skupina Nemocnice Plzeňského kraje
    2. Nemocnice Na Homolce
    3. Oblastní nemocnice Mladá Boleslav
Finanční zdraví nemocnic

    1. FN Plzeň
    2. Masarykův onkologický ústav
    3. Nemocnice České Budějovice, a.s.


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!