Nejkrásnější drahokam MOISSANITE v Plzni

Nejkrásnější drahokam MOISSANITE v Plzni
Zlatnictví ZLATÁ KORUNA ve Františkánské ulici č.14 je jediné zlatnictví v Plzni, které zahájilo spolupráci s firmou MOISSANITE-DIAMANT s.r.o., oficiálním prodejcem drahokamů Moissanite a Amora pro ČR.

Cenově dostupný a zároveň nejkrásnější drahokam na Zemi, který má svůj původ ve vesmíru


M O I S S A N I T E: tvrdost 9,25 - je novinka na českém trhu. Není náhražkou nebo napodobeninou diamantu, ale zcela novou, samostatnou kategorií mezi drahokamy. Moissanite vytvořený společností Charles /Colvard je nový drahokam, který má oheň, třpyt, lesk a neuvěřitelnou tvrdost. Moissanite vznikl z hvězdy, ale přírodně nalezené krystaly jsou tak malé, že nemohou být použity k výrobě šperků. Díky spojení dlouholetého úsilí předních vědců a nejmodernějších technologií je nyní dostupný i na Zemi.

V r. 1893 nositel Nobelovy ceny, francouzský vědec Dr.Henry Moissan začal zkoumat částečky meteoritu, získaného z kaňonu Diablo v arizonské poušti. V těchto částečkách Dr. Moisan objevil nepatrné množství třpytivého nerostu a po rozsáhlém výzkumu došel k závěru, že nerost je tvořen z karbidu křemíku. V roce 1905 byl tento minerál na jeho počest pojmenován Moissanite. Navzdory tomuto neuvěřitelnému nálezu, jelikož v přírodě se moissanite vyskytuje jen v nepatrném množství, trvalo další století, než se tento minerál objevil znovu, v podobě dnešního brilantního drahokamu. Koncem osmdesátých let zaujal objev Dr. Moissana společnost CREE, které se podařilo vynalézt způsob,jak vyrobit jednotlivé velké krystaly moissanitu.

V létě r. 1995 dal špičkový brusič diamantů podnět, že správně broušené krystaly by mohly vytvořit nádherný nový drahokam. Vědci společnosti CREE a Charles/Colvard začali tříletý výzkum, jehož cílem bylo přinést oheň a záři moissanitu na Zemi. Moissanite vytvořený společností Ch/C byl světu představen v létě r. 1998. Díky použití neobvyklé kombinace umění a vědy lze dnes moissanite vyrábět v laboratořích.

Pro netrénované oko je téměř nemožné moissanite a diamant od sebe odlišit. Moissanite je však ideálním drahokamem pro každodenní nošení, neboť je cenově dostupný za cenu 1/10 až 1/15 ceny diamantu.

Moissanite je nejkrásnější ze všech drahokamů – má až 2,5x více "ohně" než přírodní diamant, je houževnatější a vydrží po generace.

Chcete vědět o drahokamu více?

Navštivte zlatnictví ZLATÁ KORUNA v Plzni!


Adresa: Františkánská 14, Plzeň
telefon.: +420 607 282 668; +420 377 236 700
web: www.zlata-koruna.cz
email: zlatnictvi@zlata-koruna.cz

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!