Na Zdravé dny s VZP zavítalo 1000 návštěvníků

Na Zdravé dny s VZP zavítalo 1000 návštěvníků
Velký zájem o nabízený program a služby provázelo každé zastavení projektu, který realizovala VZP ve spolupráci s nemocnicemi v Českých Budějovicích, Karlových Varech a FN Plzeň.

Program Zdravé dny s VZP byl koncipován tak, aby zábavná část v režii VZP navazovala na odbornou, kterou zajišťovalo příslušné zdravotnické zařízení. Účastník měl možnost po přihlášení v recepci absolvovat screening tělesných hodnot.

Zájemcům bylo provedeno měření cholesterolu, cukru (poznámka: k měření glykémie, tzv. cukru v krvi se používají glukometry), BMI, krevní tlak (pomocí tlakoměru) a poté vše konzultovat buď s lékařem, nebo s nutričním terapeutem. Dále si každý mohl prověřit svou kondici na zátěžovém testu, vyzkoušet s profesionálním trenérem různé formy cvičení. Pro děti byly připraveny ukázky první pomoci, resuscitace, model lidského těla či znalostní testy ze zdravovědy.

Všechny tři akce se setkaly s velkým zájmem obyvatel krajských metropolí a díky spolupráci se zdravotnickými zařízeními měly i vysokou odbornou úroveň. Zavítalo na ně přes 1 000 návštěvníků, možnost získat informace o svém zdraví využilo více než 400 zájemců.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!