Na základních školách v Praze 2 startuje nový program „Profesionální trenéři v tělocviku“

Na základních školách v Praze 2 startuje nový program „Profesionální trenéři v tělocviku“
Praha 2 spouští v novém školním roce pilotní program „Profesionální trenéři v tělocviku“.

Zapojí se do něj celkem dvacet prvních tříd ze základních škol zřizovaných městskou částí. Profesionální trenéři ze společnosti Sport Academy se budou pravidelně zapojovat do hodin tělocviku a spolu s pedagogy děti seznamovat s různými druhy sportů. Cílem je zkvalitnit a zpestřit hodiny tělesné výchovy a motivovat děti k tomu, aby více sportovaly.

„Všichni jsme si vědomi toho, jaký devastující dopad měly uzavřené školy a školky na naše děti. Většina z nich neměla žádnou možnost se setkávat s kamarády, hrát si, ale ani se hýbat. Naše městská část sport a pohyb napříč generacemi dlouhodobě podporuje. Investujeme do školních hřišť, fitness parků i pronájmu oválu u Sokola Královské Vinohrady. Tentokrát jsme se ale s kolegy usnesli, že je potřeba podpořit také sportovní vyžití našich dětí přímo ve školách,“  řekla starostka Prahy 2 Jana Černochová

Zkušení trenéři, kteří se specializují na několik vybraných sportů, budou pravidelně navštěvovat základní školy a spolupracovat přímo s pedagogy. Předávat jim zkušenosti a učit je, jak výuku obohatit, zkvalitnit a zpestřit. Bude se jednat například o atletiku, gymnastiku, míčové sporty a minimálně jeden bojový sport jako například judo. Výhodou je, že si děti budou moci v praxi vyzkoušet hned několik sportů a samy se pak rozhodnout, zda se některému z nabízených sportů budou věnovat i mimoškolně.

„Od spolupráce s profesionály si slibujeme kvalitnější a pestřejší hodiny tělocviku a zlepšení pohybové všestrannosti dětí. Je důležité, aby si děti vytvořily kladný vztah ke sportu už v útlém věku, a tak došlo ke zlepšování jejich pohybových schopností,“ dodala Jana Černochová.

Pokud se program v prvním pololetí nového školního roku osvědčí, městská část Praha 2 je připravena v něm pokračovat.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!