Multifunkční hala v Brně získá dotaci z NSA

Multifunkční hala v Brně získá dotaci z NSA
Prvním projektem, který splnil veškeré podmínky žádosti Národní sportovní agentury z dotační výzvy Nadregionální sportovní infrastruktura je projekt multifunkční haly v Brně.

Po kontrole veškerých dokumentů projekt úspěšně prošel i odborným posouzením externího znalce ohledně podmínek 3E (efektivita, hospodárnost, účelnost) a získá tak dotaci z Národní sportovní agentury.

„Projekt multifunkční haly v Brně je velmi dobře připravený a prošel veškerými kontrolami, které jsou potřeba k získání dotace. Nyní už pouze čekáme, až město vybere zhotovitele stavby a dodá harmonogram stavby včetně vysoutěžených cen,“ uvádí tiskový mluvčí Národní sportovní agentury Jakub Večerka.

V rámci dotační výzvy Nadregionální sportovní infrastruktura může jeden žadatel získat maximálně 300 milionů korun s tím, že celková alokace je 900 milionů korun.

„Jedná se o první projekt dotační výzvy Nadregionální sportovní infrastruktura, který úspěšně prošel všemi fázemi kontroly a má tak jistotu získání dotace.“ dodává Jakub Večerka.

Rozhodnutí o celkové výši dotace pro multifunkční halu v Brně může podle dotačních podmínek proběhnout až poté, co město vybere ve výběrovém řízení zhotovitele stavby a dodá Národní sportovní agentuře harmonogram stavby včetně vysoutěžených cen. Nová multifunkční hala poskytne Brnu nejmodernější zázemí pro pořádání sportovních, kulturních a kongresových akcí. Kapacita haly bude až 13 300 míst, nabídne 1 300 parkovacích míst a bude snadno dostupná městskou hromadnou dopravou.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!