Městská policie převzala nové čtyřkolky

Městská policie převzala nové čtyřkolky
Ve čtvrtek si Městská policie Plzeň převzala do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu Segway Snarler AT6 L EPS Limited, E5.

Novou techniku městské policii bezúplatně poskytla, včetně kompletního servisu zahrnujícího i pojištění, fa ASP Group s.r.o. 

Čtyřkolky nejsou u plzeňské městské policie žádnou novinkou. Začala je používat takřka před dvěma roky a   v praxi se osvědčily. Zejména v těžce dostupném terénu, kam nebylo možné projet běžným služebním autem. Své využití našly například při preventivních kontrolách v příměstských chatových oblastech nebo v okolí rybničních soustav. 

„Městská policie dělá skvělou a potřebnou práci, ke které potřebuje odpovídající vybavení a techniku. Mám radost, že se nyní opět rozšiřuje její vozový park, tentokrát o čtyřkolky, které strážníci dokonce dostali darem od soukromé společnosti. Všichni, kteří činnost městské policie podporují, tím investují do zlepšení bezpečnosti v našem městě a patří jim velké poděkování,“ řekl primátor města Plzně Roman Zarzycký, který se slavnostního předání terénních čtyřkolek zúčastnil. K poděkování se připojil i radní města pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiří Winkelhöfer: „Čtyřkolky se už hlídkám městské policie osvědčily a děkuji, že můžeme díky firmě ASP Group rozšířit vozový park. Najdou uplatnění především při práci strážníků v okrajových a rekreačních oblastech našeho města.“

Nové čtyřkolky mají speciální výbavu zahrnující přední a zadní ochranný rám, naviják, barevné provedení s modrými reflexními prvky, nechybí zábleskové blikače a výstražná znamení. Jedna ze čtyřkolek je navíc opatřena variabilní mechanickou radlicí. 

„S novými čtyřkolkami jsme našim strážníkům umožnili plnohodnotný výkon služby i v hůře dostupných lokalitách. Jsme připraveni je používat nejen při běžném výkonu služby, ale i při řešení mimořádných událostí, jako jsou například povodně nebo jiné živelní pohromy. Děkujeme společnosti ASP Group s. r. o. za dlouhodobou spolupráci a poskytnutí této nové techniky“, řekl Petr Nováček, velitel městské policie. 

„Věříme, že Segway čtyřkolky budou dobrým pomocníkem. Stejně jako se čtyřkolky osvědčily v poslední době u hasičských sborů či horské služby, můžou velkou měrou přispět i ke zvýšení schopnosti strážníků plnit svoji službu. Jedná se o nástroj, který dokáže zefektivnit obchůzky v lokalitách jako jsou parky, stezky či akce s větší koncentrací lidí, kde je mnohem lepší pohybovat se na malém stroji. Plzeň je pro nás místem kde žijeme a jsme rádi, že touto cestou můžeme podpořit větší bezpečnost ve městě a jeho okolí “, dodal Jan Mertl, výkonný ředitel ASP Group Distributing.   

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!