Městem bezpečně, městem spolu… DPP spouští novou kampaň, která má přilákat cestující zpět do MHD

Městem bezpečně, městem spolu… DPP spouští novou kampaň, která má přilákat cestující zpět do MHD
Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) spustil kampaň s hlavním sloganem Městem bezpečně, městem spolu…, která poukazuje na neopodstatněný strach z cestování MHD kvůli možnosti nákazy covid-19.

Hlavním cílem této kampaně je u cestujících tyto obavy rozptýlit a do MHD vrátit ty, kteří ji před koronakrizí běžně využívali. Kampaň poběží do konce ledna 2021 formou televizních a rozhlasových spotů, on-line bannerů, advertorialů a citylightů. Náklady na nákup reklamního prostoru pro kampaň jsou cca 6,5 milionů korun. Kreativu, grafiku a texty pro DPP připravila agentura West Media Communication.

DPP se v reklamních sděleních prezentuje jako spolehlivý a bezpečný dopravce pro cesty po Praze. Video spoty a vizuály kampaně DPP ukazují paralelu ranní hygieny běžného člověka s přípravou a důkladným úklidem vozů MHD před vyjetím na svou trasu s cestujícími. DPP chce novou kampaní lidi přesvědčit, že se nákazy novým typem koronaviru ve vozech metra, v autobusech či tramvajích není třeba obávat. Všechny vozy pražské MHD DPP uklízí po každém zatažení do depa, garáže či vozovny, tj. ve většině případů dvakrát denně, pravidelně je dezinfikuje a průběžně ozonizuje. Celkem 105 km tyčí zádržného systému autobusů, metra a tramvají čistí dvakrát, nejdříve saponátem a následně dezinfekcí. Velkokapacitní bezdotykové zásobníky dezinfekce jsou samozřejmostí v každém vestibulu metra, cestující si mohou ruce vydezinfikovat přes vstupem i po výstupu z metra. Rouška ve všech prostředcích MHD stále zůstává samozřejmostí a DPP přijal i řadu dalších opatření, aby riziko nákazy minimalizoval.

Navíc jednotlivá cesta v MHD v Praze trvá cestujícímu v průměru zhruba 15 minut, těm kteří přestupují a kombinují různé dopravní prostředky cca 30 minut. Při dodržování základních hygienických pravidel, jako je nošení roušek zakrývajících současně nos i ústa, je 15 nebo 30 minut dle nejrůznějších světových studií velmi krátká expoziční doba a pravděpodobnost nákazy covid-19 je proto v MHD velmi nízká. Pražská MHD v podobě, ve které jezdí, je tedy naprosto bezpečná.

„Největší problém, se kterým se kvůli dopadům koronakrize potýkáme, je výpadek cestujících a propad tržeb z prodeje jízdného. Jednou z hlavních příčin jsou totiž obavy části cestujících, že se v MHD nakazí covidem-19. Chtěli bychom ale, aby se důvěra lidí v MHD vrátila. Jezdit s námi je naprosto bezpečné, protože se o interiéry vozů z pohledu současných hygienických požadavků důkladně staráme, jako se každý stará sám o sebe,“ uvedl Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP a dodal: „Cílem kampaně je poukázat na bezpečné prostředí MHD, přivést zpět cestující do MHD a zbavit je zbytečných obav. V neposlední řadě ji lze vnímat i jako poděkování zaměstnancům DPP za jejich nasazení a odvedenou práci v letošním, značně nestandardním roce.“

DPP pro komunikaci sdělení kampaně využije mediamix televizních, rozhlasových, online a printových outdoor reklamních nosičů, jako např. bannery a advertorialy v online médiích, televizní spoty v celoplošných i lokálních stanicích, rozhlasové spoty v nejposlouchanějších soukromých rádiích a na CLV panelech u nákupních center v Praze i Středočeském kraji (hyper a supermarkety Kaufland a Tesco). Kampaň poběží během následujících dvou měsíců, tj. do 31. ledna 2021. Náklady na nákup reklamního prostoru pro kampaň jsou zhruba 6,5 mil. Kč a pro DPP ji na klíč připravila agentura West Media Communication.

Video zde.

Štítky: prahamhdkampaň

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!