Mariánské Lázně: S vozidlem srazil chodkyni. Policie hledá svědky

Mariánské Lázně: S vozidlem srazil chodkyni. Policie hledá svědky
Policisté z chebského dopravního inspektorátu pátrají po svědcích dopravní nehody, která se stala v pátek 5. listopadu letošního roku kolem 12:35 hodin v Mariánských Lázních. Dosud neustanovený řidič osobního automobilu, jedoucí po ulici Hlavní třídě ve směru k ulici Plzeňská, před křižovatkou s ulicí Komenského zřejmě nedal přednost jednašedesátileté chodkyni, která přecházela vozovku po vyznačeném přechodu pro chodce.

Následně měl levou částí vozidla narazit do chodkyně, a aniž by se přesvědčil, zda nedošlo u ženy k nějakému poranění, tak pokračoval v jízdě směrem k ulici Plzeňská.

Jednašedesátiletá žena vyhledala následující den lékařské ošetření v nemocnici. Poté jí byla vystavena pracovní neschopnost.


Další dvě nehody, kdy policie žádá případné svědky o pomoc.
Dopravní nehoda u Kyselky na Karlovarsku

Policisté z karlovarského dopravního inspektorátu pátrají po svědcích dopravní nehody, která se stala v pátek 22. října letošního roku v 09:30 hodin na silnici druhé třídy za Karlovými Vary. Dosud neustanovený řidič osobního automobilu, jedoucí od Karlových Varů směrem na obec Kyselka, měl předjíždět nákladní vozidlo a tímto manévrem ohrozit protijedoucí automobil značky Škoda, které řídila třiadvacetiletá žena. Ta se měla snažit střetu vyhnout, ale i přesto došlo k nárazu levých zrcátek u předjíždějícího vozidla a vozidla značky Škoda. Následně došlo k nárazu vozidla značky Škoda do svodidel.
 
Dosud neustanovený řidič vozidla, který předjížděl, měl poté na místě dopravní nehody zastavit. Po chvíli měl ovšem z místa odjet, aniž by splnil povinnost účastníka dopravní nehody.
 
Při této dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Po příjezdu policistů se třiadvacetiletá řidička podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.
 
Dopravní nehoda u Okrouhlé na Chebsku

Po svědcích dopravní nehody, která se stala v pondělí 1. listopadu letošního roku kolem 11. hodiny, pátrají také policisté z chebského dopravního inspektorátu. Dosud neustanovený řidič osobního automobilu, jedoucí po pozemní komunikaci číslo I/21 ve směru od obce Okrouhlá směrem na obec Dolní Žandov, při předjíždění traktoru značky Massey s přívěsem, ohrozil svým manévrem dvacetiletého řidiče traktoru. Ten musel náhle vybočit ze směru své jízdy, aby zabránil střetu předjíždějícího vozidla s vozidlem, které jelo ve svém jízdním pruhu v protisměru. Dvacetiletý řidič měl následně s traktorem sjet z pozemní komunikace do příkopu. Dosud neustavený řidič předjíždějícího vozidla na místě dopravní nehody nezastavil a pokračoval dál ve své jízdě směrem na Dolní Žandov.
 
Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Dvacetiletý řidič se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.
 
Policisté žádají případné svědky těchto dopravních nehod, kteří v inkriminovanou dobu uvedenými místy procházeli či projížděli nebo nehodu mohla zaznamenat palubní kamera v jejich vozidle, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158.
 
Informace k těmto dopravním nehodám, které pomohou při vyšetřování, je taktéž možné sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení.


nprap. Jakub Kopřiva

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!