Chebsko: Při předjíždění nezvládl manévr a narazil do sloupu trolejového vedení

Chebsko: Při předjíždění nezvládl manévr a narazil do sloupu trolejového vedení
Dopravní nehodu způsobil na konci května sedmadvacetiletý muž v Mariánských Lázních. Ten měl jet ve večerních hodinách v osobním vozidle značky Škoda a ve směru z Velké Hleďsebe předjížděl jiné vozidlo, ovšem manévr nezvládl a narazil do sloupu trolejového vedení.

Po příjezdu policejní hlídky se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a také v tomto případě vyšla s pozitivním výsledkem, a to 1,82 a 1,73 promile. Tímto svým jednáním měl muž způsobit škodu téměř 170 tisíc korun.

V polovině května letošního roku měla šestačtyřicetiletá žena z Aše řídit osobní automobil značky Peugeot. V dopoledních hodinách jela ve směru od obce Vernéřov k obci Horní Paseky, kde na pozemní komunikaci měla míjet vozidlo značky Mercedes-Benz, s jehož boční částí se střetla. Po příjezdu policejní hlídky se řidiči podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a šestačtyřicetileté ženě vyšla zkouška s pozitivním výsledkem 1,71 a 1,65 promile. Tímto svým jednáním měla žena způsobit škodu téměř 17 tisíc korun.

Pod vlivem alkoholu řídil na konci května osobní automobil také čtyřiasedmdesátiletý muž z Mariánských Lázní. Toho v osobním vozidle značky Volkswagen zastavila mezi obcemi Ovesné Kladruby a Mrázov policejní hlídka. Muž se při silniční kontrole podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 0,97 a 0,90 promile.

Všem třem řidičům policisté zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Všichni se také podrobili lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Po provedených úkonech jim policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Sedmadvacetiletému muži bylo navíc sděleno podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.

Čtyřiasedmdesátiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na jeden rok. Šestačtyřicetileté ženě a sedmadvacetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož pod vlivem alkoholu způsobili dopravní nehodu.


nprap. Jakub Kopřiva

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!