Mariánské Lázně: Napřed napadl neznámého muže, pak surově zbil 68letého člověka

Mariánské Lázně: Napřed napadl neznámého muže, pak surově zbil 68letého člověka
CHEBSKO – Způsobil těžké ublížení na zdraví. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 30letého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví.

Trestných činů se měl podezřelý dopustit začátkem dubna ve večerních hodinách v jedné z chebských ulic. Nejprve měl napadnout náhodného muže tím, že se měl proti němu rozběhnout s pěstí směrující na hlavu. Útok měl poškozený odrazit, avšak v jeho důsledku upadl na zem a udeřil se do oblasti hlavy a předloktí.

Obviněný měl dále bez jakékoliv příčiny napadnout svého osmašedesátiletého souseda několika ranami do obličeje. Poté ho měl povalit na zem a opakovaně ho kopat do celého těla  včetně oblasti hlavy a hrudníku. Poškozenému měl způsobit otřes mozku a zlomeninu dolní čelisti, pohmoždění hrudníku a mnoho dalších poranění, která si vyžádají delší dobu léčení, nelze však vyloučit, že některá poranění mohou mít i trvalé následky. Když hlídka muže zadržela, ukázalo se, že je pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce nadýchal 1,9 promile alkoholu.

Policejní komisař podal na obviněného muže podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby.

V případě prokázáni viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na 10 let.

nprap. Bc. Věra Hnátková
13. 04. 2017

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!