Loket: Kraj opraví most a předá ho městu (TV Západ)

Loket: Kraj opraví most a předá ho městu (TV Západ)
Silniční most v Lokti patřící Karlovarskému kraji projde rekonstrukcí a poté bude předán do majetku města. V současné době se vyhlašuje výběrové řízení na provedení prací.

„Předpokládáme cenu z projektové dokumentace ve výši zhruba čtyřiceti šesti milionů korun. Rádi bychom tu rekonstrukci začali na začátku července. Předpokládáme, že doba realizace bude zhruba do června příštího roku. Rada Karlovarského kraje schválila návrh smlouvy o budoucí smlouvě darovací, protože po té rekonstrukci jsme domluveni s městem Loket, že most převedeme do majetku města Loket, protože pro Karlovarský kraj a Krajskou správu a údržbu silnic nemá žádný význam, protože na něj není napojena žádná krajská silnice. V tuto chvíli se může zveřejnit záměr o převodu a v červnu na Zastupitelstvu by se měl schválit ten převod jako takový,“ uvedl náměstek karlovarského hejtmana Dalibor Blažek. 

Podmínka města Lokte k převedení do majetku je právě oprava především mohutných pilířů. Během realizace bude dopravní spojení s historickým centrem sice omezené, ale stále dostupné. 

„Uvidíme, jak ty práce budou pokračovat a co se objeví, až se odkryje mostovka. Samozřejmě, vždy je snaha, aby minimálně jedním pruhem se to dalo využívat, aby to zůstalo například pro pěší průchodné. Nicméně určitě dojdeme do situace, kdy na nějakou omezenou dobu se ten most bude muset uzavřít celý,“ dodal Blažek. 

Silniční most, který v roce 1936 nahradil historický řetězový, už měl být podle původních plánů z roku 2009 opraven a předán městu. Vše zkomplikoval soudní spor ohledně výše příspěvku města. Železobetonový obloukový most má délku 116 a šířku téměř 10 metrů.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!