Litomyšlské podniky oživují historické pohlednice

Litomyšlské podniky oživují historické pohlednice
Pozvánka na výstavu "Posílám Vám pozdrav Litomyšl na starých pohlednicích (1894-1950)" v Regionálním muzeu v Litomyšli. Unikátní sbírka pohlednic ukazuje historii, krásné kresby a obrázky místních podnikatelů, řemeslníků a obchodníků s reklamami.

Rádi bychom vás pozvali na výstavu s názvem 'Posílám Vám pozdrav Litomyšl na starých pohlednicích (1894–1950)', která se koná v Regionálním muzeu v Litomyšli. Tato unikátní výstava představuje sbírku nejrůznějších pohlednic, které byly vytvořeny a vystaveny v období 1894 až 1950.

Tato výstava je výjimečným projektem, který se snaží představit zázraky minulosti prostřednictvím pohlednic. Návštěvníci zde uvidí krásné kresby a obrázky, které vytvořili místní podnikatelé, řemeslníci a obchodníci spolu s jejich reklamami. Výstava dokumentuje, jak se postupem času a změnami v reklamních trendech vyvíjela dopisnice a přináší unikátní pohled na historii Litomyšle.

Velkým lákadlem výstavy je originální album obrázků z Litomyšle od Hanuše Svačiny, které poprvé vydalo Veselíkovo knihkupectví v roce 1888. Návštěvníci si také budou moci prohlédnout další výtvarná zobrazení starobylé Litomyšle, která se stala předlohami pro řadu uměleckých pohlednic.

Výstava je bohatá a rozmanitá a nabízí něco pro každého – od sběratelů pohlednic, milovníků historie až po zájemce o vizuální umění. Mezi stařičkými pohlednicemi každý nálezne svou srdeční záležitost.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!