Lidé si vyzkoušeli dálnici u Lubence, autům se nový úsek D6 otevře 31. srpna

Lidé si vyzkoušeli dálnici u Lubence, autům se nový úsek D6 otevře 31. srpna
Na kole, pěšky, na in-line bruslích nebo i jiným způsobem mohli lidé poznávat nový pětikilometrový úsek dálnice D6 u Lubence.

Na zdejším Dni otevřené stavby ŘSD nechyběl ani ministr dopravy Karel Havlíček. Úsek bude uveden do provozu 31. srpna.

„Oceňuji, že lidé mohli ještě před otevřením stavbu projet na kole nebo projít pěšky, jde o nevšední zážitek spojený s prezentací práce ŘSD, integrovaného záchranného systému nebo stavebních firem. Karlovarskou dálnici se nám daří posouvat vpřed, ještě letos bychom měli zahájit stavbu přeložky Krupé a v příštím roce zahájíme výstavbu dalších dvou úseků“ říká ministr dopravy Karel Havlíček

Veřejnost mohla na Dnu otevřené stavby vidět stánky a techniku Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, ŘSD a stavebních firem. K dispozici byla taktéž půjčovna elektrokol pro návštěvníky, kteří chtěli zažít dálnici i na kole. 

Obchvat Lubence se začal stavět v březnu 2018 a po tří a půl letech výstavby se na konci srpna otevře řidičům. Převedením nákladní dopravy mimo obec Lubenec se tak uleví místním obyvatelům od dopravní zátěže. V letošním roce ŘSD zahájí výstavbu 6,5 km dlouhé přeložky Krupé, která má sloužit řidičům od roku 2024. V roce 2022 budou zahájeny další dva úseky D6 a to obchvat Hořoviček a přeložka u obce Hořesedly. Oba úseky mají být uvedené do provozu v roce 2025.

V současnosti je v realizaci 151,5 km nových dálnic. Mezi nejvíce rozestavěné patří D4 z Příbrami do Písku financovaná PPP projektem, D11 z Hradce Králové do Jaroměře nebo jihočeská D3 u Českých Budějovic.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!