Liberec porazil Olomouc poprvé od října, stoupá v tabulce

Liberec porazil Olomouc poprvé od října, stoupá v tabulce
Liberec porazil Olomouc 2:0 v sobotním zápase, což je jejich pátá domácí výhra v řadě. Góly vstřelili Nicholas Penner a Filip Horský. Slovan Liberec se díky tomuto výsledku bodově dotáhl na soupeře na šestém místě tabulky.

Severočeši z Liberce si v sobotním zápase proti Sigmy Olomouc připsali další výhru a to 2:0. Za domácí se prosadili Nicholas Penner a Filip Horský, kteří tak přispěli k dosažení páté výhry na domácím hřišti v řadě. Tímto výsledkem se navíc Slovan Liberec bodově dotáhl na soupeře na šestém místě tabulky.

Od prvních minut bylo znát, že domácí se snaží o rychlou kombinační hru a měli více ze hry. Na druhé straně Sigma Olomouc se nedokázala prosadit a její útoky byly často bez důrazu. Častými ztrátami míče hostí a neúspěšnými pokusy o průnik do pokutového území dobře zahrály do karet slovanu.

První gól padl ve 48. minutě, když se středopolař Penner, který dostal v základní sestavě přednost před Matějem Fukalou, rozhodl vystřelit z více než dvaceti metrů a jeho projektil skončil za zády brankáře Macíka přímo v sítí. Slovan vedl 1:0 a byl na skvělé cestě k další domácí výhře.

Hosté se sice snažili o vyrovnanou hru a zvýšili svůj důraz po ztraceném míči, ale i přes několik řetězených útoků se jim nepodařilo vyrovnat. Naopak ve 80. minutě přišel gól na 2:0 pro domácí, když střídající Horský dorazil přesný centr Ghaliho do sítě a zpečetil tak výhru pro Liberec.

Trenér Olomouce Václav Jílek své zklamání na tiskové konferenci neskrýval: 'Už od počátku to vypadalo, jako kdybychom vyfárali odněkud z dolu a nesli si na zádech batoh s kamením a uhlím. Z mého pohledu to byl náš velice slabý výkon a zasloužená výhra Liberce.' Na druhé straně trenér Slovanu Luboš Kozel připustil, že je spokojen s výkonem i výsledkem: 'Vítězství je zasloužené, měli jsme ještě další šance.'

Domácí se museli poprvé obejít bez záložníka Šerše, který odešel v zimě do Plzně. Jeho nástupcem se stal mladý Ukrajinec Varfolomejev, který tak výrazně přispěl k úspěchu ve zdařilém utkání. S touto výhrou se Slovan posunul na šestou příčku tabulky a ukázal, že jej jejich pátá domácí výhra v řadě dala hodně sil.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!