Krizový štáb Plzeňského kraje chce zastavit pendlery

Krizový štáb Plzeňského kraje chce zastavit pendlery
Na druhém jednání Krizového štábu po vyhlášení nouzového stavu bylo přijato usnesení o zamezení přeshraniční výměny pracovních sil, tzv. pendlerů.

Dále hejtman informoval, že o víkendu dorazí dodávky respirátorů a roušek objednaných vládou.

„Apelujeme na Ústřední krizový štáb ČR, aby zamezil přeshraniční výměně pracovních sil tzv. pendlerů,“ je znění usnesení, které v pátek odpoledne přijal Krizový štáb Plzeňského kraje. Dle sdělení ředitele KHS také připravují oficiální žádost v podobném znění na Ministerstvo zdravotnictví ČR.

Hejtman na úvod shrnul opatření, která přijal kraj a další činnosti, zejména v oblasti zdravotnictví, a s tím související nákupy osobních ochranných prostředků. Hejtman Josef Bernard také informoval aktuálně o stavu vládní zásilky respirátorů a roušek, která by do kraje měla dorazit o víkendu. „Po víkendu nebo nejpozději v pondělí by měl být dostatek ochranných prostředků. Jediné, co zatím nemáme a budeme dále shánět, jsou respirátory té nejvyšší třídy – FFP3,“ uvedl hejtman.

Každá ze zúčastněných složek – policie, hasiči, armáda, záchranka, zástupce FN a KHS shrnuli situaci a předal aktuální informace.

Zaznělo velké poděkování za spolupráci hasičům HZS PK. Ti se podíleli kromě jiného na vybudování stacionárních odběrových míst, která odlehčila náběrovým sanitkám.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!