Kraslice: Zahájení adventu proběhlo online (TV Západ)

Kraslice: Zahájení adventu proběhlo online (TV Západ)
Město hudby, Kraslice, se na letošní zahájení adventu dobře připravilo. Program se musel, kvůli vládnímu nařízení s ohledem na nemoc covid19, odehrát kompletně online. Dvouhodinový hudební proud se začátkem v neděli 29. listopadu v 16 hodin sestavilo Městské kulturní centrum.

Na úvod pozvala moderátorka Alexandra Müllerová loketskou skupinu Roháči. Jejich krásné vícehlasé zpěvy navodily vánočními koledami příjemnou náladu. Skupina si přivezla kromě běžných hudebních nástrojů i staročeský lidový fanfrnoch. A k vánoční atmosféře přispěla i Tichá noc. 

Zkušené hudebníky pak na pódiu vystřídaly děti ze Základní umělecké školy v Kraslicích. A protože Tiché noci není nikdy dost, zazněla v podání klarinetového dua podruhé. 

Dalším účinkujícím byl habartovský zpěvák Petr Hodek. Ten je zároveň trojnásobným mistrem světa v kickboxu. Ve svém vystoupení pozdravil i kraslické dívky. 

Program se pomalu blížil ke svému vrcholu, kterým bylo rozsvícení vánočního stromu. Ještě předtím ale pozdravil starosta města Kraslice své spoluobčany a všechny diváky livestreamu.  

„Dovolte mi, abych vám před rozsvěcením vánočního stromu, který se za chvilku rozzáří, popřál pevné zdraví, pevnou vůli a vyslovil poněkud snad neskromné přání, abychom se tady v příštím roce, v tento čas, potkali všichni společně a zaplnili toto kraslické náměstí. Přeji vám vše dobré a krásné, pokojné a požehnané Vánoce. Přeji vám vše nejlepší do Nového roku 2021, který jak věřím bude lepší než ten letošní. Vypůjčím si na závěr pozdrav pánů Voskovce a Wericha a loučím se slovy pro tento večer: Na shledanou v lepších časech,“ popřál do éteru starosta Kraslic Roman Kotilínek. 

„Tři, dva, jedna – teď! Šťastné a veselé Vánoce,“ společně rozsvítili strom zástupci města a pořadatelé. 

Závěr akce obstaral 40 minutovým vystoupením operní a muzikálový zpěvák Daniel Hůlka, kterého na panovu flétnu doprovodil člen Pražského komorního orchestru Petr Tomeček. A jednou z písní byla do třetice i Tichá noc.

Celý program můžete shlédnout po kliknutí na odkaz v textové části reportáže. 

https://www.youtube.com/watch?v=pj5c0MOfiIw&feature=youtu.be 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!