Krakonoš a kamarádi v pohádkové výtvarné soutěži

Krakonoš a kamarádi v pohádkové výtvarné soutěži
Výtvarná soutěž pro děti a mládež Euroregionu Nisa na téma Krakonoš a jeho pohádkoví přátelé z Polska, Německa a ČR, vyhlášena ke zkoumání místních pověstí a pohádkových postav uměleckou formou. Díla je třeba dodat do 10. května do Krajské vědecké knihovny v Liberci.

Krakonoš a jeho pohádkoví přátelé. Výtvarná soutěž propojí Euroregion Nisa 25. 03. 2024 Další ročník výtvarné soutěže pro děti a mládež Euroregionu Nisa na téma Krakonoš a jeho pohádkoví přátelé ze tří zemí vyhlásilo Centrum informací a regionálního vzdělávání v Jelení Hoře Krkonošská knihovna ve spolupráci s dalšími knihovnami Euroregionu Nisa. Soutěž je určena dětem a mládeži, jednotlivcům i kolektivům od 7 do 19 let z příhraničních oblastí Polska, Německa a České republiky.

Cílem je popularizace legendární postavy vládce Krkonoš – Krakonoše (Rübezahla) ale i dalších postav – lužického čaroděje Pumpota, Krabata, vodníků, čarodějnic a cechu krkonošských laborantů (bylinkářů), a to pro rozvíjení a zachování znalosti místních pověstí a pohádkových postav uměleckou formou, pro umělecké vzdělávání a prezentaci tvorby dětí a mládeže v společném prostoru Euroregionu Nisa.

Účastníci nechť připraví jednu soutěžní práci libovolnou výtvarnou technikou: kresba, malba, koláž, grafika, fotografie, nalepovaný obrázek a podobně. Velikost prací je libovolná, maximální rozměr malovaných obrazů však je 70 x 100 centimetrů. Soutěžní práce se nevracejí. Díla je třeba dodat do 10. května do Krajské vědecké knihovny v Liberci, která sídlí na adrese Rumjancevova 1362/1, 460 01 Liberec 1, a to k rukám Kateřiny Šidlofové.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!