KKN pro své zaměstnance získala dotaci určenou na regeneraci po pandemii

KKN pro své zaměstnance získala dotaci určenou na regeneraci po pandemii
Ministerstvo zdravotnictví ČR vyhlásilo pro rok 2021 mimořádný dotační program pro poskytovatele lůžkové péče s cílem prevence negativních dopadů psychické a fyzické zátěže a obnovy psychických a fyzických sil pro pracovníky ve zdravotnictví v souvislosti s epidemií covid-19 zaměstnaných u poskytovatelů zdravotních služeb.

Karlovarská krajská nemocnice o tuto dotaci pro své zaměstnance zažádala a také ji získala.

Dotaci lze čerpat na ministerstvem určené pracovníky ve zdravotnictví, kteří byli v našich zařízeních zaměstnáni v období od 1. 3. 2020 do 17. 5. 2021 na celý nebo poloviční úvazek. Jedná se nejen o lékaře, sestry, porodní asistentky, farmaceuty, ale také o ošetřovatele či sanitáře.

„Zaměstnanci, kteří splní podmínky dotace, si mohou sáhnout na příspěvek ve výši až 8.000,- Kč, který lze vyčerpat do konce letošního roku,“ uvádí generální ředitel KKN a.s. MUDr. Josef März.

Zdravotníci mohou částku využít na úhradu zdravotních služeb na obnovu tělesných a duševních sil, včetně léčebně rehabilitační péče a klinické psychologie. Před samotným čerpáním nabízí nemocnice každému zaměstnanci individuálně propočítat výši dotace dle platných podmínek pro její získání a zajistí úhradu faktury za služby u příslušného poskytovatele zdravotních služeb.

„Lidské zdroje jsou pro chod našich nemocnic velmi důležité, proto se snažíme zdravotníky podpořit a nabídnout jim dostupné možnosti pro načerpání energie i práci se stresem,“ doplnil generální ředitel.


Zdroj: fb Karlovarská krajská nemocnice

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!