Karlovy Vary: Strážníky překvapil netopýr

Karlovy Vary: Strážníky překvapil netopýr
Budovy města jsou napojené na tzv. plut centralizované ochrany. V případě, že čidla zaznamenají jakýkoli pohyb v zakódované místnosti, vyhlásí poplach. Pokud si na stálé službě nepřizpůsobí hlasitost na svém PC, věřte, že to pro slechy není nic příjemného.

Naštěstí k vloupání do objektu dochází minimálně. Značnou část poplachů tak vyvolávají jiné elementy. Třeba uklízečka. V zápalu soustředěného boje s nepořádkem lehce přehlédne blikající klávesnici požadující kombinaci čísel. Ponechání pootevřeného okna a následné vánkem vlající závěsy. Pavouci. Tak pro ty je pohybové čidlo doslova magnet.  Je jasné, že při takovém počtu nohou   se poplachu neubráníte.

K dnešnímu dni musejí strážníci ze služby PCO počítat i s jinou variantou. V jedné z napojených budov se dvě minuty před devátou hodinou večerní spustil alarm.  Na místo vyjela tříčlenná hlídka, stálá služba hlásí pohyb v bočním vchodu. Objekt zvenku je bez jakéhokoli narušení. Po vstupu do objektu hlídka zjistila, že tato budova už svého ochránce má. Nad hlavou jim lítal malý, chlupatý Batman. Ten byl strážníky nezraněný, vypuštěn zpět do krásy lázeňských lesů.

Zdroj: Městská policie Karlovy Vary

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!