Karlovy Vary: Soutěž Digitální závislosti pohledem dětí zná své vítěze

Karlovy Vary: Soutěž Digitální závislosti pohledem dětí zná své vítěze
Na krajském úřadě se konalo slavnostní vyhlášení výsledků soutěže s názvem „Digitální závislosti pohledem dětí“, kterou vyhlásil Odbor bezpečnosti a krizového řízení Krajského úřadu Karlovarského kraje.

„Soutěžbyla vyhlášena v souvislosti s chystaným vydánímbrožur, jež jsou určené rodičům dětí různých věkovýchkategorií, zabývajících se problematikou nadužívánídigitálních technologií a s tímto spojeným nebezpečímvzniku závislosti. Soutěžní dětské obrázky budou zařazeny dotěchto brožur. Do soutěže nám byla doručena řada nádhernýchprací, nad kterými jsme strávili dlouhý čas a těžko serozhodovali o udělení umístění. Děti velmi intenzivně vnímajínebezpečí, které na ně prostřednictvím nadměrného užívánídigitálních technologií číhá a přesně toto uvědoměnídýchalo i z jejich úžasných a autentických výtvorů,“uvedla Šárka Benešová z odboru bezpečnosti a krizovéhořízení.


Celkembylo do soutěže doručeno 116 výtvarných prací, které budou aždo 27. června vystaveny v prostorech Krajské knihovny KarlovyVary.

Výsledky:

Kategorie:1. stupeň ZŠ

  1. místo- Daniel Lukáč, 9 let, 6.ZŠ Cheb

  2. místo- Silvie Postlová, 9 let, ZŠ Březová

  3. místo- Amálie Balková, 10 let, ZŠ Vintířov


Kategorie:2. stupeň ZŠ

  1. místo- Zdeňka Kristová, 15 let, ZŠ Sokolov

  2. místo- Adéla Veselá, 14 let, ZŠ Cheb

  3. místo- Cao Bao Anh, 13 let, ZŠ Ostrov


Porotase rozhodla udělit také čestné uznání, a to konkrétně OttoFriedrichovi za výborné metodické vedení a jeho dětskémukolektivu ze 4. ZŠ Cheb (Nela Šelepová, Šárka Štěchová,Dalibor Krausam, Adéla Veselá) za velmi působivé grafickéztvárnění a obsahové uchopení tématu soutěže.



Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!