Karlovy Vary: Okrádal pokladní v bankách. Obohatil se téměř o 80 tisíc

Karlovy Vary: Okrádal pokladní v bankách. Obohatil se téměř o 80 tisíc
Kriminalisté z Obvodního oddělení z Karlových Varů zahájili trestní stíhání 49letého cizince, jako obviněného se spáchání přečinu podvod. Podvodu se měl v několika případech dopustit cizinec u přepážky s finanční hotovostí v několika bankách.

Výměny peněz se měl obviněný muž dopustit nejméně ve čtyřech případech od začátku měsíce února do konce března 2018 na různých místech v České republice. V jednom případě se měl muž svého jednání dopustit také v bance na Karlovarsku. Scénář byl vždy téměř stejný. Muž měl ve všech případech přijít do banky, kde požadoval od pokladní rozměnit finanční částku. Obsluha na pokladně v bance muži vyhověla a peníze mu vždy rozměnila. Obviněný 49letý muž měl v nestřeženém okamžiku z rozměněných peněz odebrat částku a opět požádat pokladní, aby mu ještě jednou peníze rozměnila na bankovky jiné nominální hodnoty. Ta v domnění, že má stejnou částku, jako původní, mu opět vyhověla a vrátila znovu rozměněné peníze zpět v plné výši. Muž si vždy peníze převzal a odešel.

Svým jednáním 49letý obviněný muž způsobil bankám škodu v celkové výši téměř 80 tisíc korun.

Na návrh státního zástupce byl obviněný zadržen a vzat do vazby. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let.

pprap. Bc. Soňa Hergezelová
mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!