Karlovy Vary: Nález 11 ručních granátů a 20 kilogramů pistolové a puškové munice

Karlovy Vary: Nález 11 ručních granátů a 20 kilogramů pistolové a puškové munice
Policisté po příjezdu místo nálezu zajistili. Na místo byli také přes operačního důstojníka povoláni pyrotechnici z Expozitury Teplice.

V pondělí dne 17. července 2017 krátce po šesté hodině večer přijali policisté na linku 158 oznámení od 81letého muže, že při čištění okapů a odpadů v Karlových Varech v ulici Sládkova nalezl předmět připomínající starou munici. Oznamovatel byl poučen, aby s municí nemanipuloval a vyčkal na příjezd policejní hlídky.

Policisté po příjezdu místo nálezu zajistili. Na místo byli také přes operačního důstojníka povoláni pyrotechnici z Expozitury Teplice. Ti společně z kanálu vytáhli 11 kusů ručních granátů bez zápalníků a 10 kilogramů malorážkové munice. Poté byla v pozdních večerních hodinách práce přerušena. Zajištěnou munici si převzali pyrotechnici a převezli k dalšímu opatření.

V kanále zůstali ještě náboje. Policejní hlídka místo střežila až do ranních hodin, kdy se v práci začalo pokračovat. V ranních hodinách bylo nalezeno ještě dalších 10 kilogramů pistolové a puškové munice, kterou si pyrotechnik taktéž odvezl.

Několik preventivních rad ohledně nálezu munice naleznete na stránkách zde.

nprap. Kateřina Krejčí

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!