Karlovy Vary: Krajská knihovna pořádá přednášky pro seniory i širokou veřejnost

Karlovy Vary: Krajská knihovna pořádá přednášky pro seniory i širokou veřejnost
Krajská knihovna Karlovy Vary připravila dvě akce, které se zaměřují na bezpečnost práce na internetu a rozpoznání fake news. První z nich je určena seniorům, druhá pak široké veřejnosti. Z důvodu omezené kapacity je nutná předchozí registrace.

Senioři se v rámci přednášky „Bezpečně na internetu“ seznámí s pravidly, jak se vyhnout nebezpečí při surfování po internetu a jak se bránit podvodníkům. Chybět nebudou ani instrukce k ověřování informací a rozpoznání dezinformací. Přednášejícími budou odborníci z projektu Zvol si info. Akce se koná 3. 5. 2022 v hlavní budově krajské knihovny v čase od 14 do 16 hodin. Zájemci o účast se mohou  zaregistrovat pomocí online formuláře, osobně v Infocentru knihovny nebo prostřednictvím telefonního čísla 353 502 820. Vstup je zdarma.

Široké veřejnosti je určena druhá přednáška na téma „Mozkem pro fake news“. Účastníci se dozvědí odpovědi na otázky, kde se vzaly fake news a jaká je jejich role v moderním světě? Jak na nás působí a jak s námi mohou manipulovat skrze sociální sítě? Dále se dozví informace o tom, co jsou to takzvaná Deepfake videa, jak komunikovat s lidmi, kteří fake news věří a jak se sami nenechat napálit. Přednáška se koná v hlavním sále budovy krajské knihovny dne 4. 5. 2022 od 17 do 19 hodin.

Zdroj: Krajské listy

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!