Karlovy Vary: Interaktivní galerie Becherova vila hostí výstavu PaLidi

Karlovy Vary: Interaktivní galerie Becherova vila hostí výstavu PaLidi
V Interaktivní galerii Becherova vila je možné zhlédnout zajímavou výstavu s názvem PaLidi. Autorka, kterou je fotografka Anna Šíma Kopková, zde prezentuje tři fotografické cykly. Prostřednictvím stylizovaných fotografií se obrací na publikum s výzvou a apelem na náš vztah k životnímu prostředí.

Na snímcích jsou modelky mezi plastovými odpadky v přírodě, ale k vidění jsou i další provokativní ekologicky laděné velkoformátové fotografie s různě stylizovanými živými obrazy, kdy jsou modelky umístěny v interiéru či exteriéru.

Sama autorka svou práci charakterizuje slovy „plasty jako mutující hmoty" a popisuje ji takto: „Vizualita fotografií zobrazuje dvě roviny obsahu, které vyjadřují kontrast mezi pohodlným životním stylem a procitnutí k nové úctě života druhotného materiálu. Námětem absurdních výjevů nahých žen obalených igelitem komunikuje sdělení, že s plasty jsme víc než spojeni. Momentálně naše neschopnost se plastů zbavovat vzbuzuje pocit nestability, nejistoty a jako nikdy předtím v dějinách nás společný osud vyzývá k hledání nového začátku a vymezit se z formy kolektivního egoismu. Když budeme dnes slabě lehkomyslní, zítra můžeme být lehce slabomyslní.“

Výstavu je možné navštívit ve dnech úterý – neděle v čase od 10 do 17 hodin. Cykly fotografií budou v Becherově vile vystaveny do 28. listopadu 2021.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!