Karlovarský kraj spouští webovou aplikaci menimekraj.cz

Karlovarský kraj spouští webovou aplikaci menimekraj.cz
Jde o webovou aplikaci, díky které budou k nalezení aktuální informace týkající se Operačního programu Spravedlivá transformace (OPST) a jednotlivých strategických projektů. A to vše v návaznosti na Plán spravedlivé územní transformace (PSÚT).

Hlavní výhodou nového řešení je jednoduchost, přehlednost a transparentnost - cílem je interaktivním způsobem vtáhnout do dění každého, komu na budoucnosti Karlovarského kraje záleží.

Základem aplikace je mapa, na které lze najít všechny strategické projekty. K nim jsou uvedeny veškeré podrobnosti jako jsou celkový popis projektu, harmonogram, fotogalerie, jednotlivé fáze projektu i jejich aktuální stav. O projektech mohou občané diskutovat, posílat k nim dotazy a “lajkovat” je. 

Každý také může přispět vlastním nápadem.

"Máme před sebou úkol transformovat náš kraj a udělat z něj místo nových pracovních i podnikatelských příležitostí, inovativních řešení a kvalitního života. Tato změna ale není jen o strategických projektech kraje, ale ruku v ruce s ní jdou i projekty a nápady, které přinesou občané Karlovarského kraje. Můžete se tak s námi podělit i o vaše nápady. Navrhovat lze například impact huby, coworkingova centra, podnikatelské inkubátory, nové školy, komunitní centra nebo digitálních inovace. Zkrátka všechno, co podle vás může zlepšit život v našem kraji. V záložce “Návrhy občanů” stačí vyplnit povinná pole a přidat do mapy váš projekt. Pro zapojení není potřeba procházet registrací, ani poskytovat žádné osobní údaje kromě jména, případně lze využít přihlášení přes existující Facebook nebo Google účet," uvádí na svých facebookových stránkách Karlovarský kraj.


Zdroj: fb Karlovarský kraj

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!