Karlovarský kraj pořádá již pátý ročník výstav středních škol

Karlovarský kraj pořádá již pátý ročník výstav středních škol
Vybrat si tu správnou střední školu není rozhodně jednoduché. Aby si žáci udělali jasnou představu o nabídkách vzdělávacích institucí v regionu, připravil pro ně Karlovarský kraj další sérii výstav středních škol.

Akce se postupně uskuteční ve všech větších městech a chybět na nich nebudou ani významní zaměstnavatelé.

Výstavy se konají ve spolupráci se středními školami a první z nich proběhne již 27. září v prostorách Integrované střední školy Cheb od 9 do 16 hodin. Další pak bude následovat 5. října na Integrované střední škole technické a ekonomické Sokolov od 9 do 17 hodin a poslední se uskuteční 12. října v budově Střední průmyslové školy Ostrov od 8:30 do 17 hodin. Na organizaci výstav poskytl Karlovarský kraj příspěvek ve výši 40 tisíc korun.

„Výstavy nabízejí jedinečnou příležitost získat na jednom místě potřebné informace ohledně nabízených oborů i budoucího uplatnění. Zváni jsou nejenom žáci, kteří budou končit povinnou školní docházku, ale samozřejmě i jejich rodiče,“ uvedl radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Bradáč.  

Vystavující školy mají kromě jiného připravenu i ochutnávku toho, s čím se u nich mohou žáci při výuce setkat. K vidění budou 3D tiskárny, roboti, chemické pokusy nebo například kosmetika a měření tlaku. Pořadatelé očekávají obdobnou účast středních škol jako v loňském roce, kdy se jich na výstavách prezentovalo celkem 24.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!