Karlovarský kraj hlásí 200 tisíc vyočkovaných dávek vakcín proti COVID-19

Karlovarský kraj hlásí 200 tisíc vyočkovaných dávek vakcín proti COVID-19
V Karlovarském kraji byla v pondělí 21. června 2021 podána dvoustá tisící dávka očkování proti COVID-19. Téměř 70 tisíc lidí z celkového počtu 292 094 (31. 3. 2021) už je plně očkováno oběma dávkami. Nejvyšší proočkovanost eviduje kraj v seniorských skupinách občanů 70 a 80+.

"Velký dík za to, že se daří očkováním chránit nejen rizikové, ale i ostatní skupiny našich občanů, patří očkovacím týmům jednotlivých očkovacích center a míst v celém kraji. Poděkovat je ale třeba i praktickým lékařům, kteří nejenže očkují své pacienty, ale pomáhají i v očkovacích centrech. Situace se rychle lepší a i po rozvolnění máme v Karlovarském kraji aktuálně jen velmi nízká čísla nákazy. Přesto bych chtěl znovu vyzvat všechny, kteří ještě zvažují vakcinaci, aby neváhali a nechali se očkovat. Vidíme to v některých i evropských zemích, že se mezi neočkovanými nákaza novými mutacemi náhle zase šíří,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Podle lékařské ředitelky Karlovarské krajské nemocnice a krajské koordinátorky očkování Dagmar Uhlíkové se připravuje zřejmě od 1. července také očkování dětí starších 12 let.

„Zatím se o tom stále jedná, počítáme s tím, že by se očkování dětí konalo přímo v jednotlivých nemocnicích v Karlových Varech a v Chebu, kde jsou přímo k dispozici pediatři, v Sokolově bude vakcinace nadále probíhat v prostorách kláštera,“ upřesnila Dagmar Uhlíková.

Před cestami do zahraničí i pro další využití si lidé mohou vytisknout certifikát o absolvování očkování. Vstup do systému je možný na stránkách ÚZIS: - Portál očkování (uzis.cz)


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!