Karlovarsko: Další série krádeží objasněna

Karlovarsko: Další série krádeží objasněna
Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 25 a 42 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Mladšího muže navíc obvinili z přečinů zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obvinění muži se měli od konce října do první poloviny listopadu letošního roku v Karlových Varech dopustit krádeží nejméně ve čtyřech případech. Ve druhé polovině října letošního roku měli společně poškodit plot u jedné ze zahrad, na kterou poté vstoupili. V tu dobu pozemek sekala travní robotická sekačka, kterou odcizili společně s nabíjecím zařízením a z místa odešli. 

V první polovině listopadu se měli vydat opět společně krást. V jednom z areálů měli vniknout do objektu, takzvané strojovny, ze které odcizili různé nářadí. Ze stejného areálu odcizili také zahradní traktor. O několik dní později měli v jednom z penzionů najít klíče od garáže, která se nacházela v suterénu budovy. Z té odcizili elektrokoloběžku a elektrokolo. 

Poslední krádeže se měl dopustit mladší z mužů sám opět v první polovině listopadu. Během cesty autobusem měl odcizit černou kabelku. V té se nacházely osobní doklady či finanční hotovost. Dále se v ní nacházelo několik platebních karet a dva mobilní telefony, které taktéž odcizil. Ještě ten den provedl z odcizených platebních karet nejméně tři výběry hotovosti.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby.  Na rozhodnutí soudu si tak pětadvacetiletý muž počká v policejní cele. 

Svým jednáním měli způsobit celkovou škodu přibližně 350 tisíc korun. 

V případě prokázání viny hrozí staršímu muži trest odnětí svobody až na dva roky. V případě prokázání viny hrozí mladšímu muži trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobil větší škodu. 

nprap. Jan Bílek

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!