Jděte na to v rukavičkách aneb proč se do práce v zahradě pouštět pouze v rukavicích

Jděte na to v rukavičkách aneb proč se do práce v zahradě pouštět pouze v rukavicích
Jaro se pomalu, ale jistě blíží, a s ním i doba práce na i v zahradě. Kromě boření prstů do hlíny vás čeká i jarní úklid celé zahrady. Aby během těchto prací nedošlo k žádnému zranění, je nošení pracovních rukavic a brýlí nutností.

Chraňte své ruce před infekcí

Věděli jste, že většinu zranění, ke kterým na zahradě dochází, tvoří drobné ranky a vetší rány? Zabraňte jejich vzniku tím, že si před každou prací v zahradě navléknete pracovní rukavice. Riziko ran, které vzniknou v zahradě, je totiž patrné, bývají zanesené a mohou mít nepříjemné následky. Dalšími typy zranění bývají mozoly a puchýře. Ty sice nebývají zdraví nebezpečné, ale nejsou nijak příjemné. A i jejich vznik omezíte právě nošením rukavic.

Buďte připraveni na vše

Ale nejsou to pouze dlaně a ruce, které jsou při práci na zahradě v ohrožení. Chránit byste si měli celé tělo a poctivě nosit pracovní oděvy. Díky nim snižujete riziko poranění na dalších částech těla. Pracovní oblečení vás chrání i před slunečním zářením a snižuje riziko popálení. Ačkoliv jarní slunce ještě nebývá tak intenzivní, rizikem, před kterým je rozhodně moudré se bránit pracovním oděvem, jsou staré a spadané větve.

Starejte se o svůj zrak

Suché větve nemusí nutně zasáhnout pouze tu část těla, která se nachází od krku dolů, existuje i možnost, že se vám větvička dostane do oka. Myslete na svůj zrak a chraňte si jej nošením ochranných brýlí. Pokud si dáte při jejich výběru záležet, nemusí vás nikde tlačit, ani pro vás nemusí být jejich nošení nepříjemné.

Přestože pro vás může být práce v zahradě radostí a koníčkem, neměli byste podceňovat rizika, kterou s sebou péče o zahradu přináší. Nošení pracovních oděvů, rukavic a ochranných brýlí vás chrání nejenom před drobnými poraněními, ale i před těmi závažnějšími.

Zdroj obrázku: Natalia Lebedinskaia / Shutterstock.com

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!