Jak očkují očkovací centra v Plzeňském kraji v srpnu? Přinášíme přehled

Jak očkují očkovací centra v Plzeňském kraji v srpnu? Přinášíme přehled
Očkování proti covid-19 v srpnu bude zajištěno jako dosud očkovacími centry na území celého Plzeňského kraje. Většina z nich očkuje zájemce od dvanácti let.

V Klatovech bude probíhat očkování v kulturním domě jen do 18. 8., poté se přesune do Klatovské nemocnice na ortopedickou ambulanci. Ke konci září bude ukončovat provoz Velkokapacitní očkovací místo (VOČM) v Plzni ve Vejprnické ulici a uvolní budovu pro potřeby střední školy, kde je v nájmu. Jeho služby budou převedeny do Rokycanské nemocnice. Ostatní místa budou i na podzim očkovat beze změny.

Domažlická nemocnice, Klatovská nemocnice, VOČM, Fakultní nemocnice Plzeň a Stodská nemocnice očkují děti od 12 let. Stodská nemocnice zároveň nabízí očkování bez registrace v Centrálním rezervačním systému.

Velkokapacitní očkovací centrum (VOČM) Plzeň – Jeho provoz bude ukončen 27. 9. Poslední očkování prvními dávkami se uskuteční 9. 9., v případě nedokončení očkování druhými dávkami budou očkovaní (včetně dětí) pozváni do Rokycan.   

Klatovy – Očkovat v KD Družba se bude jen do 18. 8., poslední očkování prvními dávkami zde bude 13. 8. Hned 14. 8. bude zahájeno očkování v Klatovské nemocnici na ortopedické ambulanci, v případě nedokončení očkování druhými dávkami v KD Družba budou očkovaní (včetně dětí) pozváni do Klatovské nemocnice.

Stod – Očkování zde minimálně do listopadu probíhá v prostorách KD Stod. Pak se případně přesune do Stodské nemocnice.

Rokycany – Očkování probíhá bez časového omezení v prostorách Rokycanské nemocnice. Zatím se zde očkuje jen od 16 let, po ukončení provozu VOČM se očkování rozšíří i na děti od 12 let.

Domažlice – Očkování probíhá bez časového omezení v prostorách Domažlické nemocnice.

Nemocnice Svatá Anna – Očkování pouze starších 16 let probíhá bez časového omezení v prostorách nemocnice.

Plzeň – Očkování probíhá bez časového omezení v areálu Fakultní nemocnice Plzeň na Borech, očkování dětí od 12 let na ambulanci Ústavu imunologie a alergologie, ve vybraných dnech i na Klinice pracovního lékařství v Plzni na Lochotíně. Očkování bez omezení probíhá i na EUC klinice Plzeň na Denisově nábřeží.

K 4. 8. 2021 bylo v Plzeňském kraji podáno celkem 563 345 dávek vakcín, naočkováno dvěma dávkami vakcíny bylo 262 130 osob.

Ve věkové skupině 12 – 15 let bylo celkem naočkováno 1 dávkou 5 092 dětí, dvěma dávkami již 261 dětí. Očkování jednou dávkou činí 20,5 % dětí v této věkové skupině. Rezervaci k očkování ve středu mělo 987 dětí, což jsou další 4 %.

               

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!