Indiáni podpořili Centrum Hájek

Indiáni podpořili Centrum Hájek
V probíhající reprezentační přestávce zavítali hráči HC Škoda Plzeň, Jan Schleiss a Lukáš Pulpán, do Centra Hájek - sociálního a zdravotnického komplexu určeného pro péči a léčbu dětí s různými druhy a stupni postižení.

Centrum navštívili, aby předali šek na 16 800 korun určený na další rozvoj Centra. Tuto částku vybrali hráči a realizační tým sami mezi sebou.

Spolupráce mezi HC Škoda Plzeň a Centrem Hájek ve Šťáhlavicích trvá řadu let a patronem za hokejový klub byl během své hráčské kariéry Martin Straka. Před loňskou sezónou převzal tuto roli právě útočník Jan Schleiss, který za doprovodu Lukáše Pulpána na návštěvu dorazil, a k návštěvě sdělil: „Se spoluhráči a celým realizačním týmem jsme chtěli podpořit dobrou věc. Věřím, že Centrum Hájek využije peníze k dobrému účelu a pomohou všem, kteří neměli v životě takové štěstí.“ 

Peníze od hráčů půjdou na hromádku k financím, které Centrum Hájek spoří na chodící pás. “ Je to pomůcka na nácvik chůze a vyhodnocení kvality chůze pacienta. Dá se nastavit na různou rychlost a díky tomu terapeuti poznají, zda děti správně našlapují. Tato pomůcka stojí 270 000 korun. I přes dar od hráčů, kterého si velmi ceníme a děkujeme za něj, nám bude chybět ještě přibližně 70 000 korun. Všichni však věříme, že již na jaře bychom jej mohli zakoupit,“ říká ředitelka Centra Hájek, Lenka Šiková. Tento pás, na který hráči svým darem přispěli, se významně neliší od chodících pásů, které naleznete prakticky v každé posilovně. Pro postižené děti je to však další pomůcka, která jim umožní lepší rehabilitaci a některým dětem mnohdy pomůže k prvním samostatným krokům,“ dodává Lenka Šiková.

CENTRUM HÁJEK je projekt Asociace pro pomoc handicapovaným dětem, která vznikla na konci roku 2010. Založili ji rodiče pečující o těžce postiženého chlapce Samuela. Hájek vznikl na základě neuspokojené poptávky sociálních a rehabilitačních služeb pro handicapované děti. Dnes pod tímto názvem působí denní stacionář pro děti do 15 let a centrum intenzivní léčebné rehabilitace TheraSuit.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!