Hasiči získají nové auto a další vybavení

Hasiči získají nové auto a další vybavení
Rada schválila a doporučuje ke schválení Zastupitelstvu Plzeňského kraje dotaci ve výši 10 mil. Kč pro Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje na pořízení speciálního technického automobilu a dalšího vybavení.

Povinnost přispívat HZS PK na financování jeho potřeb vyplývá pro kraj ze zákona o požární ochraně, k zabezpečení plošného pokrytí území kraje jednotkami požární ochrany.

Dotaci využijí HZS PK na pořízení technického automobilu chemického průzkumu pro CHL Třemošná, termokamer, statické stolice pro měření IDP, dopravních automobilů, nárazníkových monitorů pro CAS 30, praček pro údržbu zásahových oděvů, třetího sedadla do automobilového nosiče kontejnerů, protichemických oděvů, přenosné motorové stříkačky, ochranných a věcných prostředků. „Hasičský záchranný sbor je velkou oporou nás všech nejen v krizové době. Co všechno hasiči mohou a umí zajistit, potvrdili nejen v době epidemie covid-19, i v současné době krize na Ukrajině potvrzují, že jejich možnosti okamžité pomoci jsou obrovské. Zaslouží si podporu a především naše velké poděkování,“ říká hejtman Rudolf Špoták.

ilustrační foto

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!