Generálním ředitelem KKN se stane primář karlovarské chirurgie Josef März

Generálním ředitelem KKN se stane primář karlovarské chirurgie Josef März
Ve výběrovém řízení na třetího člena představenstva Karlovarské krajské nemocnice (KKN) zvítězil dosavadní uvolněný krajský zastupitel pro oblast zdravotnictví a primář chirurgického oddělení Nemocnice Karlovy Vary MUDr. Josef März. Ten bude zároveň zastávat pozici generálního ředitele KKN. Kvůli nástupu do čela nemocnice se bude muset vzdát mandátu krajského zastupitele.

Do výběrového řízení se přihlásilo celkem 5 uchazečů, kteří splnili veškeré náležitosti.

„Velmi pečlivě jsem zvažoval, zda se budu o post generálního ředitele, který jsem zastával už v minulosti, znovu ucházet. Nicméně je pravda, že prostředí nemocnic v Karlových Varech i v Chebu dobře znám, jako uvolněný zastupitel pro zdravotnictví průběžně řeším nejen problémy spojené s pandemií COVID-19, ale i zdravotnictví jako celek. Současně vnímám personální situaci i ekonomický stav, v němž se KKN nachází. A chtěl bych přispět k tomu, aby se hospodaření konsolidovalo a podařilo se změnit dosavadní negativní trend. Další zásadní věc je pak úroveň péče o pacienty, společná práce na tom, aby byli spokojení zaměstnanci, stabilizace personálu,“ uvedl MUDr. Josef März.

Do vedení Karlovarské krajské nemocnice, kterou řídil v letech 2014 – 2017,  by měl nastoupit od 1. května 2021. Na místě zastupitele Karlovarského kraje jej nahradí Jan Picka (VOK).


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!