Gastronomický festival - zábava pro celou rodinu!

Gastronomický festival - zábava pro celou rodinu!
Na gastronomickém festivalu návštěvníky čeká světová směs chutí od amerických klasik po exotické speciality. Nabídka zahrne mimo jiné mexické, španělské a egyptské pokrmy.

Na festivalu gastronomických pochoutek vás 7. května od 11:00 až do  8. května  20:00 čeká skutečný světový směs chutí – americké klasiky jako burgery a hot dogy, prodchnuté říznými křídly. Připravte se ale i na exotické kousky. Ochutnat budete moci i speciality mexické kuchyně, jako jsou quesadillas, tacos, nachos nebo tortillas. V nabídce nebude chybět ani španělská pealua, tradiční egyptské menu doplněné královským dezertem baklava a vůně kávy připravené na horkém písku.

Do festivalové palety chutí vstupuje také indonéská kuchyně a další asijské delikatesy. Jestli si chcete zpestřit svůj gastrozážitek něčím neotřelým, můžete přejít na šneky přímo ze šnečí farmy. Milovníkům domácích chutí se zase nabídnou klasické slovácké recepty našich babiček.

Sladké lákadla budou pro všechny návštěvníky na dosah ruky. Pochutnat si budete moci na roztomilých vaflích, barevných makronkách, nebo lahodné zmrzlině. Všechno to bude ještě lepší díky bohatému hudebnímu programu. Na pódiu se totiž představí Honza Grebík, DJ Spike a hudební skupina NAEX. Nechybět bude ani speciální vystoupení Lukáše Neckáře s jeho barevným sushi show.

Během festivalu budete mít možnost se právě tohoto uměleckého řemesla účastnit i vy. Pro všechny, kdo mají zájem se blíže seznámit s přípravou sushi, bude připraven sushi kurz pro dospělé i děti.

V průběhu festivalu se můžete těšit také na zábavu s kouzelníkem Jirkou Hadašem, který vás pobaví svými kouzly. Pro děti bude připravena speciální zóna s nafukovacími atrakcemi a řetízkáčem.

Gastrofestival nabídne i soutěže pro návštěvníky. V úterý se bude konat jedinečný závod v pojídání prasečích uší na čas, kterého se zúčastní rekordman Jarda Němec. Kdo by si to ale chtěl zkusit na vlastní kůži, může se přihlásit do soutěže v pojídání burgerů, vaflí nebo dokonce hmyzu. Festival je připraven pro všechny členy rodiny a my se na vás těšíme!

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!