Galerie Letohrádek Ostrov dnes otevírá své brány veřejnosti

Galerie Letohrádek Ostrov dnes otevírá své brány veřejnosti
Letohrádek Ostrov, pobočka Galerie umění Karlovy Vary, dnes znovuotevírá své brány. Prohlédnout si můžete výstavu Josef Jíra – Divadlo světa. Dne 18. 5. 2021 se pro Vás otevře druhá letohrádková výstava - Jaroslava Pešicová – Jeviště nekonečných příběhů. Prohlédnout si můžete i stálou expozici - Sbírka porcelánu Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a sklářské Karlovy Vary.

Josef Jíra – Divadlo světa
Výstava představí malířskou tvorbu významné osobnosti českého umění 20. století Josefa Jíry (1929–2005) v retrospektivním přehledu všech zásadních tematických okruhů jeho tvorby. Zastoupena bude jeho figurální malba, psychologicky motivovaný portrét, krajinomalba atd. Přehlídku doplní fotografie z umělcova života a početný výběr z jeho cestovních deníků.

Výstava potrvá do 4. 7. 2021

Jaroslava Pešicová – Jeviště nekonečných příběhů
Tvorbu malířky, grafičky a ilustrátorky Jaroslavy Pešicové (1935–2015) charakterizuje zobrazování mnohofigurálních scén – zpracovává podivuhodná dění v podivuhodných kompozicích plných pohybu a až barokních forem. Takový je i prezentovaný soubor grafických listů z let1972 - 1982 z galerijních sbírek, kterým vévodí divadelní svět, naplněný absurdní poetikou i tajemností.

Výstava potrvá do 4. 7. 2021

STÁLÁ EXPOZICE:
Sbírka porcelánu Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a sklářské Karlovy Vary

Stálá expozice unikátní sbírky porcelánu ze Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a sklářské v Karlových Varech mapuje období od počátků 19. století do 2. poloviny 20. století. Výstava prezentuje produkci významných porcelánek v regionu, ale představuje také ukázky světové produkce.

Upozornění:
Galerie umění Karlovy Vary a její pobočky jsou zpřístupněny veřejnosti za zpřísněných hygienických pravidel.


Zdroj: Daniel Vrba

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!