Evropské fondy se představí na Dnech Evropy

Evropské fondy se představí na Dnech Evropy
Po dvouleté pauze Ministerstvo pro místní rozvoj zve na oslavu mezinárodního Dne Evropy, který připomene 18 let členství České republiky v EU a její nadcházející předsednictví v Radě EU.

Festival se uskuteční 9. května 2022 od 13 hodin na Střeleckém ostrově v Praze. Další oslavy Dne Evropy se uskuteční také v regionech.

Akce na Střeleckém ostrově, kterou pořádá Zastoupení Evropské mise v ČR ve spolupráci s Evropským parlamentem, Úřadem vlády a Ministerstvem pro místní rozvoj, se nese v duchu solidarity s Ukrajinou.

„Tento svátek oslavuje mír a jednotu Evropského kontinentu a o to více bychom si ho letos měli připomenout.“ řekla Daniela Grabmüllerová, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů, mezinárodních vztahů a cestovního ruchu na MMR.

V nepřehlédnutelném stanu Ministerstva pro místní rozvoj se návštěvníci dozvědí, kde fondy EU pomáhají a co všechno je z nich možné spolufinancovat. Na příchozí bude čekat také kolo štěstí, výroba odznáčků, nebo je do vybraných projektů přenesou brýle s virtuální realitou, kde si projekt prohlédnou včetně nejdrobnějších detailů. Vstup je zdarma a podrobnější informace naleznete na http://evropskedny.cz.

Další oslavy Dne Evropy se uskuteční také v regionech ČR a tak je možné se přijít s evropskými fondy seznámit zábavnou formou také v Hradci Králové, Karlových Varech, nebo v Železné Rudě. Přehled všech akcí naleznete na akce.kdefondyEUpomahaji.cz.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!