Dobrovolníci nasbírali v Černicích 13 pytlů odpadků

Dobrovolníci nasbírali v Černicích 13 pytlů odpadků
V sobotu 2. dubna se i přes nepříznivé počasí, kdy bylo poměrně chladno a chvílemi poletoval i sníh, sešly na akci Ukliďme Černice tři skupinky dospělých i dětí.

Dobrovolníci společnými silami vysbírali odpadky v lesíku pod Radyní a na vycházkové trase směrem na Valík. Celkem nashromáždili 13 pytlů odpadků a několik poškozených pneumatik, které v pondělí svezli techničtí pracovníci osmého městského obvodu do přistaveného kontejneru.      

„Všem účastníkům velmi děkujeme za to, že přišli i navzdory nepříznivému počasí, a přispěli svou prací k příjemnějšímu prostředí v okolí obce.  Akci budeme v letošním roce ještě opakovat, tak věřme, že se nám vydaří i lepší počasí,“ uvedla Mgr. Jana Haisová Círová, starostka MO 8.

Akce Ukliďme Černice se uskutečnila jako součást dobrovolnické úklidové akce Ukliďme Česko, která probíhá na území celé České republiky. Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. Srdcem této aktivity jsou dobrovolní organizátoři místních úklidů.  V Černicích se toho chopili členové Kulturní komise osmého městského obvodu.   




Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!