Dlouhodobá oprava mostu v Napajedlích: Nová kyvadlová linka č. 475 zajišťuje spojení

Dlouhodobá oprava mostu v Napajedlích: Nová kyvadlová linka č. 475 zajišťuje spojení
Oprava mostu v Napajedlích zahájí 3. března 2024, během opravy bude most uzavřen pro dopravu. Pro obyvatele města bude zřízena kyvadlová autobusová doprava pomocí nové linky č. 475. Tarif pro kyvadlovou dopravu bude zařazen do systému IDZK, základní jízdné činí 18 Kč. Slevy jsou možné s ID kartou Zetka.

V neděli 3. března 2024 zahájí dlouho očekávaná oprava mostu přes řeku Moravu v Napajedlích na Svatoplukově ulici. Most bude během stavebních prací zcela uzavřen pro veškerou dopravu, včetně chodců, což zkomplikuje život obyvatel města Napajedlích. Naštěstí se situace brzy změní, neboť zástupci Zlínského kraje společně s veřejnou dopravou připravili speciální řešení pro dopravní obsluhu obou částí města - tzv. kyvadlovou autobusovou dopravu.

Od 3. března 2024 bude fungovat nová autobusová linka číslo 475, která bude zajišťovat kyvadlový provoz mezi centrem Napajedel a autobusovou stanicí před společností Fatra. Linka je navržena tak, aby pokud možno co nejméně narušila původní plány cestujících a zároveň co nejrychleji a nejpohodlněji je přepravila z jedné strany města na druhou.

Tarif pro tuto kyvadlovou dopravu bude zařazen do systému Integrované dopravy Zlínského kraje (IDZK). Cena základního jízdného mezi zastávkami Napajedla, spořitelna a Napajedla, autobusová stanice činí 18 Kč, slevy pro děti, studenty, seniory a držitele průkazu ZTP nebo ZTP/P jsou samozřejmě zohledněny v tradičním rozsahu.

Organizátoři gradují ve svém úsilí, aby doprava byla co nejpříznivější pro veřejnost, a tak cestující, kteří si zařídí ID kartu Zetka, mohou získat slevy při přestupu na kyvadlovou dopravu. Zetka zajišťuje v případě přestupu z jiného autobusu na linku 475 do 30 minut jízdenku bez nástupní sazby ve výši 7 Kč.

Kartu Zetka si můžete vyřídit on-line na webu idzetka.cz či v informačních kancelářích IDZK. ID karta též nabízí možnost nahrát si časový kupón pro neomezené cestování v zóně Napajedel (základní cena 87 Kč na 7 dní, 260 Kč na 30 dní aj.).

Jízdní řády kyvadlové dopravy, stejně jako výlukové jízdní řády ostatních linek projíždějících Napajedly, budou zveřejněny v průběhu února a budou k dispozici na webu www.idzk.cz a na autobusových zastávkách.

Pro ucelený přehled o situaci doporučujeme navštívit webový portál

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!