Dětská pískoviště v plzeňském centrálním obvodu budou bezpečnější

Dětská pískoviště v plzeňském centrálním  obvodu budou bezpečnější
V nejbližší době bude probíhat na území Městského obvodu Plzeň 3 na všech dětských pískovištích každoroční výměna písku.

Aby nový písek zůstal co nejdéle nezávadný, zavádí Úřad městského obvodu Plzeň 3 pravidelnou bezpečnostní kontrolu detektorem kovů těchto pískovišť a také dopadových ploch u dětských prvků. 

„Proškolený zaměstnanec ÚMO Plzeň 3, který má mimo jiné bohaté zkušenosti s prací s detektorem kovů, bude jednou týdně provádět kontrolu dětských hřišť a pískovišť.“, informuje Radislav Neubauer, starosta centrálního obvodu.

Pravidelná a důsledná kontrola je nezbytná. O tom už se pracovníci úřadu přesvědčili na minulých kontrolách, kdy byly nalezeny „zajímavé“ předměty. Kromě starých kovových hraček, víček od lahví a vysloužilých baterií odhalil detektor kovů i nebezpečné předměty jako zrezivělé vruty, dráty a pírka do vlasů.

„Jde nám o maximální bezpečnost dětí, proto jsme zakoupili detektor kovů a vyškolili pracovníka, který kromě samotné pravidelné kontroly detektorem navíc vizuálně zkontroluje herní prvky a provede vždy základní úklid dětského hřiště. V případě jeho nepřítomnosti, např. z důvodu nemoci, provede kontrolu vyškolený strážník Městské policie Plzeň“, dodal David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!