Děti ve FN Plzeň zažily virtuální cestu kolem světa

Děti ve FN Plzeň zažily virtuální cestu kolem světa
Společnost CIE consulting se zástupci fakultní nemocnice vymysleli, jak využít technologii virtuální reality jako nástroj pro vzdělávání a zábavu dětských pacientů.

Konkrétně na na hemato-onkologickém oddělení fakultní nemocnice v Plzni.

Děti v rámci jednoho odpoledne prožily doslova cestu kolem světa, prošly se se lvy pro africké Sahaře, navštívily Antarktidu, podívaly se do Ameriky a na závěr i do dávných dob, kdy se po planetě procházeli dinosauři. Zároveň si v rámci putování otestovaly a zdokonalily své znalosti formou her a kvízů k daným námětům. Toto vše umožnila technologie virtuální reality v rukou vývojového týmu CIE consulting s.r.o., která původně svá řešení vyvíjela primárně pro výrobní podniky.

„Celý nápad vznikl již v rámci otevření cowork centra BIC Port, kde má společnost CIE consulting s.r.o. k dispozici VR laboratoř, díky čemuž zaštiťujeme pro město Plzeň aktivity v rámci rozvoje nových startupů v oblasti virtuální reality,“ řekl Marek Bárdy, jednatel společnosti. Právě zde vznikl od náměstkyně hejtmana Marcely Krejsové požadavek na využití virtuální reality v rozvoji kraje a jeho institucích. Akce pro fakultní nemocnici, byla realizována o necelé dva měsíce déle ve formě zmíněného zábavného odpoledne.

Děti si celé odpoledne užily a odnesly si mimo nabytých vědomostí i nezapomenutelné zážitky. V současné době se již vyjedná o širším využití této technologie na dalších oddělení fakultní nemocnice Plzeň.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!