Den zdraví v sobotu v Havlíčkově Brodě

Den zdraví v sobotu v Havlíčkově Brodě
Odborná vyšetření kožních pigmentových znamének, vyšetření očí nebo ověření hladiny cukru v krvi nabídne v sobotu 24. června Den zdraví v Havlíčkově Brodě. Koná se v parku Budoucnost od 10.00 do 15.30 a vedle zdravotnických vyšetření nabídne i doprovodný program včetně zábavy pro děti. Všechna vyšetření budou pro návštěvníky zdarma. Akce završuje Týden zdraví na Vysočině.

V Havlíčkově Brodě se budou také předávat odměny v rámci krajského kola akce Každý krok pomáhá. Do ní se může zaregistrovat každý na www.kazdykrokpomaha.cz. Účastníci si v ní měří a zapisují, kolik kroků denně nachodí. Jejich kroky se přičítají jedné z charitativních organizací z Vysočiny. A ta, jejíž tým nachodil nejvíc kroků, si z Havlíčkova Brodu odnese šek na 50 000 Kč; druhá až čtvrtá organizace si odnesou po 10 000 Kč. K jednotlivým týmům se účastnici přiřazují náhodně, aby šance všech byly vyrovnané. Pro měření lze použít vlastní krokoměr, třeba v chytrém mobilním telefonu, anebo je možné si krokoměr zdarma vyzvednout na některé z týdenních akcí.

Partnerskými organizacemi pro Kraj Vysočina jsou Úsměváčci, spolek sdružující handicapované děti a mladé lidi, jejich rodiče a přátele, kteří mají chuť a čas pomáhat, Oblastní charita Havlíčkův Brod pomáhající lidem a rodinám v nouzi, Život 99 poskytující tísňovou péči a osobní asistenci a spolek Vrátka pomáhající hendikepovaným otevřít vrátka do lepšího života.

Během Dne zdraví ve Valticích vystoupí hudební a taneční skupiny, je připravený také program, který bude bavit děti. Velcí i malí si také můžou vyzkoušet, jak je náročné ohřát vodu na čaj nebo rozmixovat ovoce do letního nealko drinku jen silou jízdy na kole.

Autorem akcí je Oborová zdravotní pojišťovna. „Prevence a zdravý pohyb jsou základní předpoklad pro to, aby si člověk mohl užít dlouhý a plnohodnotný život,“ říká Radovan Kouřil, generální ředitel Oborové zdravotní pojišťovny.

Týden zdraví v Kraji Vysočina

22. června Ledeč nad Sázavou, Husovo náměstí  9.00-12.00 
22. června Chotěboř, nám. T. G. Masaryka 14.00-17.00 
24. června Havlíčkův Brod, Park Budoucnost 10.00-15.30 Den zdraví s odbornými vyšetřeními

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!