Další velký městský byt poslouží chráněnému bydlení

Další velký městský byt poslouží chráněnému bydlení
Rada města Plzně schválila uzavření nájemní smlouvy na jeden z městských bytů s neziskovou organizací Ledovec.

Ta nabízí lidem s duševním onemocněním a/nebo mentálním handicapem z plzeňského regionu podporu při udržování a zlepšování kvality jejich života v běžných podmínkách. Ledovec využije byt ve Škroupově ulici pro účely chráněného bydlení, podobným způsobem využívá již dva městské byty.

„Pobytová sociální služba Chráněné bydlení Ledovec poskytuje po časově omezenou dobu zázemí a podporu osobám s duševním onemocněním ve věku od 18 do 64 let. Chráněné bydlení má formu skupinového bydlení. Uživatelé v bytech žijí běžným způsobem života, spolupracují s pracovníky služby na zlepšení své životní situace,“ přiblížil David Šlouf, radní pro správu městských nemovitostí.

Byt ve Škroupově ulici byl vytipován na základě zástupců Ledovce s pracovníky Odboru bytového Magistrátu města Plzně. Konkrétně se jedná o byt ve 2. nadzemním podlaží, o velikosti 4 + 1 a celkové podlahové ploše 156 metrů čtverečních. Výše nájemného bude odpovídat 70 procentům základního nájemného, což je 57,47 Kč/m2/měsíc za plochu bytu do 90 m2 a 14,37 Kč/m2/měsíc za plochu přesahující zmíněných 90 m2.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!